Kardiyovasküler hastalıkları erken teşhis etmeye odaklanan Cardiosense 15,1 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında kurulan şirket, bu hastalıkları erken teşhis etme üzerine çalışıyor. Bunun için yapay zeka destekli çok sensörlü giyilebilir cihaz geliştirdi.
Kardiyovasküler hastalıkları erken teşhis etmeye odaklanan Cardiosense 15,1 milyon dolar yatırım aldı

Kardiyovasküler hastalıkları erken teşhis etmeye odaklanan Cardiosense 15,1 milyon dolar yatırım aldı. 15,1 milyon dolarlık yatırım turu Hatteras Venture Partners ve Broadview Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Laerdal Million Lives Fund, Portal Innovations, UnityPoint Health Ventures ve OSF Ventures vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı kalp yetmezliği üzerine yaptığı çalışmayı finanse etmek ve bu çalışmanın Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak için kullanacak. 

Kardiyovasküler hastalıklar, kalp veya vücudunuzun kan damarları sistemini olumsuz etkileyebilen hastalıklar olarak tanımlanıyor. 2020 yılında kurulan şirket, bu hastalıkları erken teşhis etme üzerine çalışıyor. Bunun için yapay zeka destekli çok sensörlü giyilebilir cihaz geliştirdi. Ayrıca Clinical Ai platformuyla hastaları uzaktan takip ediyor. Amit Gupta ve Andrew Carek tarafından kurulan şirket, vücutta yaygın sıvı birikimi ve ödem ile karakterize bir kalp yetmezliği durumu olarak tanımlanan konjestif kalp yetmezliğini tespit etmek için geliştirdiği CardioTag üzerine çalışıyor. 

Kalp ve damar hastalıkları Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre ölümlerin en yaygın sebeplerinden biri. Hatta yılda yaklaşık 18 milyon kişinin hayatını kaybetmesine yol açıyor. Bu alanda geliştirilen teknolojiler yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Geçen Temmuz ayında kalp ve damar hastalıklarına odaklanan Cleerly, 192 milyon dolar yatırım aldı. 192 milyon dolarlık yatırım turu, Rowe Price and Fidelity Management and Research Company liderliğinde yönetildi. C Serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Sands Capital, Piper Sandler's Merchant Banking ve Heartland Healthcare Capital fonları, Mirae Asset Capital, Peter Thiel, Breyer Capital, Novartis, Vensana Capital, LRVHealth, New Leaf Ventures, Cigna Ventures ve DigiTx Partners gibi kalabalık bir ekip vardı. Şirketin toplam yatırım miktarı 248 milyon dolara çıktı. Bu yatırım, bu senenin en ses getiren yatırımlarından biri oldu.

Şirket, 2016 yılında bu alanda uzmanlaşmış bir doktor olan James Min tarafından kuruldu. New York merkezli şirket, atar damar duvarının üzerindeki plak oluşumunu değerlendirerek kalp hastalığını erken teşhis ediyor. Hastalara kişiselleştirilmiş tedavi programları sunuyor. Yapay zeka odaklı platform, kalp damar hastalıklarını yüzde 84 oranında doğru teşhis  ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.