Microsoft, OpenAI ile güçlendirilen yenilenmiş Bing'i ve Edge tarayıcısını duyurdu

Microsoft, OpenAI'ın GPT-4 modelini Bing'e entegre ederek arama motorunda ChatGPT benzeri bir deneyime başladı. Şirket, kenar çubuğuna yerleşik, yeni yapay zeka özelliklerine sahip Edge tarayıcısının yeni bir sürümünü de piyasaya sürdü.
Microsoft, OpenAI ile güçlendirilen yenilenmiş Bing'i ve Edge tarayıcısını duyurdu

Microsoft, geçtiğimiz haftalarda OpenAI'a 10 milyar dolarlık yatırım yapmış ve bu yatırımla birlikte iki şirketin daha fazla iş birliği yapacağı anlaşılmıştı. Hatta Microsoft'un Bing arama motoru için ChatGPT'inin daha hızlı versiyonunu sunacağını da sizlere aktarmıştık. Bu kapsamda teknoloji devi Bing arama motoruna ChatGPT'nin daha hızlı bir versiyonu olan GPT-4'ü eklemek için çalışmalarına devam ediyordu. 

Şimdi ise Microsoft CEO'su Satya Nadella, Microsoft'un OpenAI'ın GPT-4 modelini Bing'e entegre ederek arama motorunda ChatGPT benzeri bir deneyim sağladığını duyurdu. ChatGPT ve diğer GPT modellerinden farklı olarak, yapay zeka destekli Bing'e doğrudan normal bir arama arayüzü aracılığıyla erişiliyor. ChatGPT'den farklı olarak yeni Bing'in, son olaylarla ilgili haberleri alabileceği de bildiriliyor. Bing'in haber sitelerinin yayınladığı hikayelerden alıntı yaparak kendi lansmanıyla ilgili soruları yanıtladığının da altı çiziliyor. 

Yeni özelliklere sahip Bing'i kullanmak için öncelikle bekleme listesine kaydolmak gerekiyor. 

Şirket ayrıca kenar çubuğuna yerleşik, yeni yapay zeka özelliklerine sahip Edge tarayıcısının yeni bir sürümünü de piyasaya sürdü. Microsoft, Edge tarayıcısı için yapay zeka ile geliştirilmiş "sohbet" ve "oluştur" özelliklerini kullanıma sundu. Sohbet, kullanıcıların baktıkları web sayfasını veya belgeyi özetlemelerine ve içeriği hakkında sorular sormalarına olanak tanırken, "oluşturma" özelliği de bir yazım yardımcısı işlevi görüyor. Birkaç başlangıç ​​istemine dayalı olarak e-postalardan sosyal medya gönderilerine kadar metin oluşturmaya yardımcı oluyor. 

Edge

Microsoft'un yanı sıra Google da geçtiğimiz günlerde ChatGPT benzeri ürünü Bard'ı tanıtmıştı. Yapay zekanın yükselişi ile teknoloji devleri de ciddi adımlar atmaya başladı. Gelecekte bu alanda neler olacağını hep birlikte göreceğiz. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.