Google, ChatGPT rakibi Bard'ı resmi olarak duyurdu

Google, önümüzdeki haftalarda kullanıma sunmayı planladığı ChatGPT rakibi Bard'ı resmi olarak duyurdu.
Google, ChatGPT rakibi Bard'ı resmi olarak duyurdu

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda Google'ın ChatGPT benzeri yapay zeka sohbet robotunu test ettiği iddialarını sizlere aktarmıştık. Paylaşılanlara göre söz konusu iddialar gerçek oldu ve Google, önümüzdeki haftalarda kullanıma sunmayı planladığı ChatGPT rakibi Bard'ı resmi olarak duyurdu. Aslında Google'ın böyle bir uygulamayı 8 Şubat'ta gerçekleşecek canlı yayın ile tanıtması bekleniyordu, fakat şirket biraz daha erken davrandı.

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Bard'ı bir blog gönderisinde duyurdu ve aracı, kullanıcıların sorularını yanıtlayacak ve konuşmalarda yer alacak deneysel bir sohbete dayalı yapay zeka hizmeti olarak tanımladı. Pichai, yazılımın önümüzdeki haftalarda daha halka açık hale gelmeden önce test ekibi tarafından kullanılabileceğini söyledi. 

Bard ile ilgili tüm detaylar paylaşılmamış olsa da aracın tıpkı ChatGPT gibi olacağı söyleniyor. Pichai, Bard ile NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu'ndaki yeni keşifleri 9 yaşındaki bir çocuğa açıklamanın veya şu anda futboldaki en iyi forvetler hakkında daha fazla bilgi edinmenin daha kolay olabileceğini belirtiyor. 

Sundar Pichai, yazısında Bard'ın yeni ve yüksek kaliteli yanıtlar sağlamak için web'deki bilgilerden yararlandığını; bu durumun ChatGPT'nin mücadele ettiği son olaylarla ilgili sorulara da yanıt sağlayabileceğini söyledi. Pichai, Google'ın Bard'ın yanıtlarının gerçek dünya bilgisinde kalite, güvenlik ve sağlamlık açısından yüksek bir çıtayı karşıladığından emin olmak için harici geri bildirimi kendi dahili testleriyle birleştireceğini de vurguladı.

Google, birçok ürününe yapay zekayı entegre etmeye hazırlanıyor. Şirketin son olarak Gmail ve Dökümanlar'a yapay zeka entegrasyonu gerçekleştireceği bilgisi paylaşılmıştı. Daha fazlasını muhtemelen yarın öğreneceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.