Google, Gmail'e yapay zeka özellikleri entegre edecek

Google CEO'su Sundar Pichai, Gmail ve Dökümanlar'a yapay zeka özellikleri entegre edeceklerini açıkladı. CEO, e-postalardaki üretici yapay zekanın tam olarak nasıl görüneceğine dair bir bilgi paylaşmadı.
Google, Gmail'e yapay zeka özellikleri entegre edecek

Gün içinde Google'ın yapay zekayı odağına alacağı bir etkinlik gerçekleştireceği haberini sizinle paylaşmıştık. Aslında Google, bir süre önce ChatGPT benzeri bir ürün hayata geçirmeyeceğini açıklamıştı, ancak daha sonra Google'ın OpenAI'ın yapay zeka aracına benzer bir uygulama üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Aslında teknoloji devinin böyle bir hamle yapması, özellikle yapay zekanın yükselişi göz önüne alındığında pek de şaşırtıcı değil.

Google'ın yapay zeka konusundaki adımları bunlarla da sınırlı değil. Şirketin CEO'su Sundar Pichai, şimdi de Gmail ve Dökümanlar'a yapay zeka özellikle entegre edeceklerini açıkladı. Pichai, e-postalardaki üretici yapay zekanın tam olarak nasıl görüneceğine dair bir bilgi paylaşmasa da genel hatlarıyla planın, yapay zeka yeteneklerini tasarımda ve daha fazlasında kullanılabilir hale getirmek olduğunu söyledi.

Paylaşılanlara göre Google, geliştiricilerin ve kullanıcıların yapay zeka modellerini denemeleri için yeni araçlar ve API'lar yayınlayacak. Şirket ayrıca işletmeler ve kuruluşlar için daha fazla yapay zeka ürünü sunmayı planladığı bilgisini de paylaştı. Ancak Sundar Pichai bu ürünlerin hangi türde olduğunu söylemedi. 

Tüm bunların yanı sıra, Sundar Pichai, LaMDA'nın önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını belirtti. Ayrıca yapay zekanın Google için önemli bir rolü olduğunu da sözlerine ekledi. 

Google'ın yapay zeka odağındaki gelişmelerinin büyük bir kısmını, muhtemelen 8 Şubat'ta gerçekleşecek etkinlikte öğreneceğiz. Zira paylaşılanlara göre yapay zekanın Google Lens, Çeviri, Alışveriş ve Haritalar gibi ürünlere de entegre edilmesi olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.