ChatGPT dengeleri değiştirdi: Google, 8 Şubat'ta arama ve yapay zeka odaklı bir etkinlik düzenliyor

Google'ın 40 dakikalık etkinliği, YouTube üzerinden Türkiye saatiyle 16.30'da yayınlanacak.
ChatGPT dengeleri değiştirdi: Google, 8 Şubat'ta arama ve yapay zeka odaklı bir etkinlik düzenliyor

Son dönemde yapay zekaya olan talebin ne denli arttığını her fırsatta belirtiyoruz. Bu talebin artışı ile birlikte, gerek teknoloji devleri gerekse irili ufaklı birçok girişim yapay zeka odağında hamleler yapmaya başladı. Özellikle OpenAI'ın ve şirketin ChatGPT ürününün varlığı, büyük şirketleri yeni adımlar atma konusunda teşvik etti.

Hatırlarsanız çok değil, birkaç hafta önce Google, ChatGPT'ye rakip bir ürün çıkarmayacağını açıklamıştı. Ancak sadece birkaç haftada işler değişti. ChatGPT gittikçe daha popüler hale geldi ve Google'ın da bu nedenle yapay zekaya hız verdiği; hatta ChatGPT'ye benzer bir ürün geliştirdiği haberi paylaşıldı. Üstelik arama devinin yapay zeka ile ilgili tek hamlesi belli ki bu da değil. Zira The Verge'ün haberine göre Google, önümüzdeki hafta arama ve yapay zeka konulu bir etkinlik düzenliyor. 

Google, 8 Şubat'ta insanların bilgiyi nasıl aradığını, keşfettiğini ve bilgiyle nasıl etkileşim kurduğunu yeniden tasarlamak için yapay zekanın gücünü kullanarak, kişinin ihtiyacı olanı bulmayı her zamankinden daha doğal ve sezgisel hale getiren süreçleri anlatacağı bir etkinlik düzenleyecek. 40 dakikalık etkinlik, YouTube üzerinden Türkiye saatiyle 16.30'da yayınlanacak. Etkinlik, Paris'te canlı olarak gerçekleştirilecek. 

Paylaşılan bilgilere göre Google etkinlikle Google Lens, Çeviri, Alışveriş ve Haritalar gibi ürünleri hakkında bazı açıklamalar yapacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.