Google'ın ChatGPT benzeri yapay zeka sohbet robotunu test ettiği iddia ediliyor

Google çalışanları şu anda tıpkı ChatGPT gibi doğal dil kullanılarak sorulan sorulara yanıtlar veren "Apprentice Bard" adlı kendi yapay zeka sohbet robotunu test ediyor.
Google'ın ChatGPT benzeri yapay zeka sohbet robotunu test ettiği iddia ediliyor

Yapay zeka ile ilgili gelişmeler bitmek bilmiyor. Hem teknoloji devleri hem de yeni girişimler bu alanda faaliyetlerini hızlandırıyor. Google da bu şirketlerden biri.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Google, ChatGPT'ye rakip bir ürün yayınlamayacağını açıklamıştı. Sundar Pichai ve Jeff Dean, Google'ın yapay zeka dil modellerinin OpenAI'ınkiler kadar yetenekli olduğunu, ancak teknolojinin getirdiği itibar riski nedeniyle şirketin ChatGPT benzeri bir ürün çıkarmayacağını söylemişti. Şimdi gelen haberler ise bunun aksi yönde seyrediyor.

CNBC'nin özel haberine göre Google çalışanları şu anda tıpkı ChatGPT gibi doğal dil kullanılarak sorulan sorulara yanıtlar veren "Apprentice Bard" adlı kendi yapay zeka sohbet robotunu test ediyor. Apprentice Bard'ın ChatGPT'nin güvendiği GPT serisi AI dil modellerine benzeyen Google'ın LaMDA teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu belirtiliyor.

Apprentice Bard, tıpkı ChatGPT’ye benziyor. Kişiler, bir iletişim kutusuna soru girip metin yanıtı alabiliyor ve ardından yanıtla ilgili geri bildirimde bulunabiliyor. Apprentice Bard’ın yanıtları, ChatGPT’de henüz bulunmayan bir özellik olan son olayları içerebiliyor.

Apprentice Bard'ın dahili olarak başlatılan ancak daha sonra durdurulan bir akıllı sohbet robotunun önceki bir sürümü olan Meena’nın yerini aldığı da iddialar arasında yer alıyor. 

Paylaşılan habere göre ChatGPT’nin bir sonucu olarak, LaMDA ekibinden ChatGPT’ye verilecek yanıt üzerinde çalışmaya öncelik vermesi istendi. Söz konusu projenin kısa vadede, diğer projelerin önüne geçtiği belirtildi.  Uygulamanın ne zaman resmi olarak tanıtılacağı, hatta tanıtılıp tanıtılmayacağı ise henüz belli değil. Ancak şunu söyleyebiliriz ki Google yapay zekaya hız vermiş durumda ve kısa bir süre bu alanda rekabetin hızlanması olası. Merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.