AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması kullanıcıların deprem anında yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlıyor

AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasından da acil yardım talepleri iletilebiliyor. Uygulama, internet üzerinden acil durum çağrısı yapma imkanı veriyor
AFAD Acil Çağrı mobil uygulaması kullanıcıların deprem anında yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler hepimizi derinden yaraladı. Yerin 7 kilometre altında meydana gelen deprem sonrası ilk belirlemelere göre, 10 ilde can kaybı ve yıkıma neden oldu. Sabah erken saatlerde bölgede arama-kurtarma çalışmaları başladı. 

Twitter üzerinden #enkazaltındayım ve #deprem etiketleri aracılığıyla enkaz altında kalan vatandaşlar için konum bilgisi paylaşılarak yardım çağrısı yapılıyor. AFAD Acil Çağrı mobil uygulamasından da acil yardım talepleri iletilebiliyor.

Uygulama, internet üzerinden acil durum çağrısı yapma imkanı veriyor. Telefonunun şarjı bitse de konum bilgileri sisteme işlendiği için arama-kurtarma çalışmaları gerçekleştirilebiliyor. Afet ve deprem anında yardım ekiplerine cep telefonu üzerinden ulaşmasını sağlıyor.

Nasıl kullanılır?

Uygulama, Türkiye Deprem Veri Merkezi’nden alınan verileri kullanılarak yapılan deprem çözümlerini kullanıcılara sunuyor. Uygulamanın kullanılabilmesi için AFAD Acil uygulamasının telefona indirilmesinin ardından, telefon numarasının girilmesi gerekiyor. Kısa mesaj ile gelen şifrenin girilmesi ve telefon numarasının doğrulanmasının ardından uygulama, TC kimlik numarasının girilmesi ve konum yetkisinin verilmesiyle aktif hale geliyor.

Paylaşılan bilgilere göre; AFAD Acil uygulamasında, afet anında açıldığında kişiye en yakın toplanma alanı gösteriliyor ve afetzedenin buraya ulaşabilmesi için yol tarifi yapılıyor. Toplanma alanına gidemeyecek durumda olanlar ise gerektiğinde internet üzerinden acil çağrı başlatabiliyor. Çağrı başlatıldığında 112 acil çağrı merkezine bağlanılıyor, bundan sonra afetzedenin durumunu kısaca anlatan butonlar kullanılabiliyor. Kişi konuşabilecek durumda değil ise uygulamadaki acil durum cümleleri kullanılarak mesaj yoluyla yardım alınabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.