Microsoft, Bing arama motoru için ChatGPT'inin daha hızlı versiyonunu sunacak

Microsoft, Bing arama motoruna ChatGPT'inin daha hızlı bir versiyonu olan GPT-4'ü eklemek için çalışmalarına devam ediyor.
Microsoft, Bing arama motoru için ChatGPT'inin daha hızlı versiyonunu sunacak

Microsoft ve OpenAI'ın arama motoru Bing'e ChatGPT desteği getirmeye hazırlandığını Ocak ayının ilk günlerinde sizlere aktarmıştık. Microsoft, geçtiğimiz günlerde ise OpenAI ile ortaklığını milyarlarca dolarlık bir yatırım ile genişlettiğini duyurdu.

Semafor tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre ise Microsoft, Bing arama motoruna ChatGPT'inin daha hızlı bir versiyonu olan GPT-4'ü eklemek için çalışmalarına devam ediyor. Raporda yer alan bilgilere göre Bing için GPT-4 desteği, önümüzdeki haftalarda karşımıza çıkabilir.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan rapora göre ChatGPT ve GPT-4 arasındaki fark ise hız. Hatırlatmak gerekirse ChatGPT, özellikle bazı soruların cevaplandırılmasında yavaş kalabiliyor. Bing ile birlikte hayatımıza girmesi beklenen GPT-4, hem daha hızlı hem de daha detaylı cevapları kullanıcılarına sunabilecek.

Microsoft'un GPT-4 teknolojisini Bing arama motoruna eklemesindeki temel motivasyon ise Google arama motoru ile olan rekabet. Google, uzun yıllardır arama motoru pazarının tartışmasız lideri konumunda yer alıyor. GPT-4 hamlesi ile birlikte bu durumu değiştirmek isteyen Microsoft, arama motoru pazarı için yeni bir dönem başlatacak.

Arama motorlarına ChatGPT gibi bir yapay zeka desteğinin gelmesi, arama motoru deneyimini baştan aşağıya değiştirebilir. Bing'in GPT-4 desteği ile birlikte hem daha detaylı hem de kullanıcılarının aradıklarını daha kolay bulmalarını sağlayacak cevaplar sunması sürpriz olmayacaktır.

Raporda yer alan bir diğer önemli bilgi ise ChatGPT ile ilgili planları ile ilgili. OpenAI, ChatGPT'nin mobil uygulaması üzerinde çalışıyor. Hatırlatmak gerekirse ChatGPT, şu an için sadece web sitesi üzerinden kullanılabiliyor. Mobil uygulama desteğinin sunulması ile birlikte ChatGPT, daha fazla kullanıcıya da ulaşabilir. Son olarak Microsoft ve OpenAI tarafından konu ile ilgili bir açıklama paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.