Amazon, platformundaki aramalar için ChatGPT benzeri bir araç sunmaya hazırlanıyor

Sunulan konuşma deneyiminde kullanıcılar, ürün sorularına yanıt bulurken, ürün karşılaştırmaları yapabilecek ve kişiselleştirilmiş ürün önerileri alabilecek. 
Amazon, platformundaki aramalar için ChatGPT benzeri bir araç sunmaya hazırlanıyor

Amazon, platformundaki aramalar için yapay zeka destekli konuşma deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Şirket, makine öğrenimi alanına yönelik paylaştığı iş ilanında etkileşimli bir konuşma deneyimi ile Amazon Aramalarını yeniden tasarladığını belirtti.

İş ilanında paylaşılan bilgilere göre sunulan konuşma deneyiminde kullanıcılar, ürün sorularına yanıt bulurken, ürün karşılaştırmaları yapabilecek ve kişiselleştirilmiş ürün önerileri alabilecek. 

Ayrıca şirket, iş ilanında 1993 ile 1997 yılları arasında National Center for Supercomputing Applications (NCSA) çatısı altında geliştirilen web tarayıcısı Mosaic'e de gönderme yaptı. Şirket, Amazon aramada gerçekleşecek bu değişimin tıpkı 30 yıl önce Mosaic'in İnternet ile etkileşimi kolaylaştırması gibi Arama için bu nesilde yalnızca bir kez gerçekleşecek bir dönüşüm yaratacağını vurguladı. Şirket adaylara şöyle seslendi:

Eğer 90'ları, WWW, Mosaic ile Amazon ve Google'ın kuruluşunu kaçırdıysanız, bu fırsatı kaçırmak istemezsiniz 

Buna ek olarak iş ilanında paylaşılan bilgilere göre Amazon, bu deneyimi kullanıcılar ile bir an önce buluşturmayı planlıyor. Amazon sözcüsü Keri Bertolino ise bu yeni araç hakkında detay vermekten kaçınarak, Amazon'un tüm iş kollarında üretimsel yapay zekaya yatırım yaptığını belirtiyor. 

Günümüzde ChatGPT'nin arama deneyimine eklendiği pek çok örnek ile karşılaşmaktayız. Microsoft yeni Bing ile günlük 100 milyon kullanıcıya ulaşırken, Google Bard ise İngilizce versiyonu ile tüm kullanıcılara açılmaya başladı. You.com da YouChat ile bu alanda öne çıkan örnekler arasında yer almakta. Görünen o ki; Amazon da arama odaklı yapay zeka yarışında yerini almaya hazır. 

Bu noktada Amazon'un Bedrock ile yapay zeka yarışına adım attığını hatırlatmakta fayda var. Amazon Bedrock, AI21 Labs, Anthropic ve Stability AI gibi girişimlerin önceden eğitilmiş modelleri aracılığıyla, üretimsel yapay zeka destekli uygulamalar oluşturulmasını sağlıyor. Amazon'un arama odaklı yeni yapay zeka destekli aracının kullanıcılara neler sunacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.