Avrupa Komisyonu, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına onay verdi

Avrupa Birliği'nin yönetim kolu olan Avrupa Komisyonu, Activision Blizzard satın almasını incelediğini ve söz konusu işleme onay verdiğini duyurdu.
Avrupa Komisyonu, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına onay verdi

Microsoft'un oyun dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın alacağını 2022 yılının Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 1 yıl önce başlayan satın alma süreci, tekelcilik endişeleri nedeniyle tamamlanamadı.

Satın alma kararının ardından ABD'nin Federal Ticaret Komisyonu'nu (FTC), Microsoft ve Activision Blizzard arasında gerçekleşmesi planlanan satın alma anlaşmasını tekelcilik ihtimali nedeniyle inceleyeceği açıkladı. Geçtiğimiz Nisan ayında ise Birleşik Krallık, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alması için onay vermediğini duyurdu.

68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alması için olumlu bir haber ise Avrupa Birliği'nden geldi. Avrupa Birliği'nin yönetim kolu olan Avrupa Komisyonu, Activision Blizzard satın almasını incelediğini ve söz konusu işleme onay verdiğini duyurdu.

Avrupa Komisyonu'nun yaptığı açıklama Microsoft için önemli bir zafer niteliğinde. Tekelcilik korkularının ana çıkış noktası ise Activision Blizzard'ın Microsoft'a geçişinden sonra geliştirdiği oyunların diğer platformlara gelip gelmeyeceği konusundaki belirsizlik.

Hatırlatmak gerekirse oyun dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Activision Blizzard, World of Warcraft, Call of Duty, Candy Crush, Diablo, Hearthstone ve Overwatch gibi önemli oyunların geliştiricisi.

Microsoft'un oyun pazarındaki en büyük rakibi konumunda bulunan Sony, söz konusu satın almanın gerçekleşmesini istemiyor. Sony'nin korkusu ise PlayStation oyun konsolunda en çok oynanan oyunlar arasında yer alan Call of Duty oyunlarının satın alma sonrasında PlayStation için hiç geliştirilmemesi veya daha kalitesiz bir şekilde sunulması. ABD ve Birleşik Krallık'ta sorunlar yaşayan Microsoft - Activision Blizzard anlaşması Avrupa Birliği'nden istediğini aldı. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.