Google Bard'ın İngilizce versiyonu tüm kullanıcılara açılıyor

Bu yeni karar ile birlikte Bard 180 ülke ve bölgede kullanıma açıldı.
Google Bard'ın İngilizce versiyonu tüm kullanıcılara açılıyor

Google'ın yapay zeka çözümü Bard'ın ABD ve Birleşik Krallık'ta test sürecine başladığını sizlere aktarmıştık. Dün gerçekleşen Google I/O etkinliğinde Google, bekleme listesini devre dışı bırakarak Bard'ın İngilizce versiyonu tüm kullanıcılara açtığını duyurdu. 

Google daha geniş bir kullanıcı kitlesiyle Bard üzerinde yaptığı çalışmaları sürdürecek. Bu yeni karar ile birlikte Bard 180 ülke ve bölgede kullanıma açıldı. Şu anda Türkiye'den kullanıcıların da Bard'ı deneyebilmesi mümkün. Panelde yer alan "Experiment" ifadesi, Bard'ın yanlış yanıtlar verebileceğine dair uyarılar dikkat çekiyor. 

Google'ın Kıdemli Ürün Yöneticisi John Krawczyk'in paylaştığına göre chatbot'un Kore ve Japon dillerinde de destek sunması planlanıyor. Krawczyk, önümüzdeki dönemde Bard'ın 40 dilde hizmet vereceğini dile getirdi. Diğer dillerin ayrıca yayına alınmasının bir güvenlik önlemi olduğu da vurgulandı. 

Ayrıca Google yakında Bard'a multimodal içerikler ekleyeceğini duyurdu. Yani yakında Bard'ın yanıtları,metin dışındaki formatlarda da karşımıza çıkacak. Hem komutlar hem de yanıtlar tarafında Bard'ın görsel içeriklerden faydalanması planlanıyor. Örneğin Bard'ın seyahat rotalarına görsel destekli yanıtlar hazırlaması söz konusu olabilir. İlerleyen dönemde ise tablolar ve haritalar da Bard'In desteklediği yanıt formatları arasında yerini alabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.