Twitter, kurumlar için daha uygun fiyatlı bir doğrulama planı sunacak

Elon Musk'ın paylaştığı bilgilere göre, şirket, kurumları platforma dahil etmek için yeni bir süreç üzerinde çalışıyor. Bu süreçte kurumların doğrulamaya başvurması hedefleniyor. 
Twitter, kurumlar için daha uygun fiyatlı bir doğrulama planı sunacak

Twitter, platformunda yer alan kurumlar için daha ucuz doğrulama planı sunmayı hedefliyor. Bildiğiniz üzere kurumların Twitter'da kendini doğrulayabilmesi için aylık 1000 dolar ödemesi gerekiyor. Elon Musk hafta sonu paylaştığı bir tweet ile şirketin küçük işletmeler için daha uygun fiyatlı bir plan sunmak üzere çalıştığını açıkladı. 

Elon Musk'ın paylaştığı bilgilere göre, şirket, kurumları platforma dahil etmek için yeni bir süreç üzerinde çalışıyor. Bu süreçte kurumların doğrulamaya başvurması hedefleniyor. 

Daha önce kurumların Twitter'da kendileriyle ilişkili hesapları tanımlayabileceğini sizlere aktarmıştık. Kurumsal şirketlere 1000 dolar karşılığında altın rozet sunan Twitter, her bir ilişkili hesap için 50 dolar karşılığında doğrulama sunuyor. Bu plan, Twitter'da varlık göstermek isteyen küçük işletmeler için hiç de çekici değil.

Elon Musk, küçük işletmeleri hedefleyen yeni planın sinyalini verse de; detaylarını henüz açık etmedi. Küçük işletmelere yönelik doğrulama sisteminin mali tablosu henüz bilinmiyor. Aynı şekilde, hangi şirketlerin bu doğrulama sistemine başvurabileceği de belirsizliğini korumakta. 

Bir süredir Twitter Blue aboneliklerini öne çıkarmak üzere hareket eden şirket, geçtiğimiz ay tüm eski mavi onay işaretlerini kaldırdı. Böylece pek çok tanınmış kişi ve kurum mavi onay işaretlerini yitirdi. 

Bununla birlikte şirket, reklam yönetimi için Twitter Blue ya da Onaylanmış Kurumlara katılmanız gerektiğini belirten e-posta gönderimlerinde bulunuyor. Söz konusu e-postada, 21 Nisan'dan başlayarak kurumsal hesapların bu programlara kayıt olması gerektiği vurgulanıyor. 

Son olarak Elon Musk'ın paylaştığı bir tweet'e göre, uzun süredir aktif olmayan hesapların platformdan silindiğini belirtelim. Bu da kişi ve kurumlar tarafından uzun süredir boşa çıkması beklenen kullanıcı adlarının yeniden alınabileceğini gösteriyor. 

Ayrıca son bir kaç yıldır aktif olmayan hesapların silinmesi, kullanıcıların takipçi sayısında bir düşüşe yol açabilir. Öte yandan bu hamle, aktif olmayan hesapların, silinmemek adına yeniden etkileşime yönelmesiyle sonuçlanabilir. Son dönemde Blusky ve Mastodon gibi Twitter alternatiflerine yönelen kullanıcılar ise Twitter hesaplarını tamamen bırakmayı askıya alabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.