Elon Musk: Kurumlar, kendileriyle ilişkili hesapları tanımlayabilecek

Kurumların kendileriye ilişkili hesapları yönetmesi için Twitter Blue'ya yeni işletme araçları gelebilir. 
Elon Musk: Kurumlar, kendileriyle ilişkili hesapları tanımlayabilecek

Doğrulanmış hesap rozeti mavi tik, Twitter Blue kapsamında ücretli olarak dağıtılmaya başlanınca, geçtiğimiz hafta platformda resmi kurum ve tanınmış kişileri taklit eden pek çok hesap ortaya çıktı. Ücretli doğrulanmış hesap rozeti programı sessiz sedasız askıya alınırken, beraberinde "resmi onay" işaretinin de platformda varlık göstermesiyle sonuçlandı.

Elon Musk, dün paylaştığı bir tweet ile kurumların kendileriyle ilişkili hesapları tanımlayabileceğini dile getirdi. Musk, sonraki tweetlerinde kurumların kendilerine ait diğer hesapları tanımlamasıyla ilgili süreci detaylandırdı. 

Yine de kurumların, kendileriye ilişkili hesapları yönetmesini sağlayan olası araçlar için   Twitter Blue tarzı bir yaklaşımla ödeme yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Eğer şirket böyle bir yolu tercih ederse, Twitter Blue'ya yeni işletme araçları gelebilir. 

Bu arada doğrulanmış hesap rozetinin askıya alınmasıyla ilgili özellikle resmi Twitter hesabının bu konularda açıklama yapmaması ve bunun yerine sadece Elon Musk'ın açıklamalarda bulunması dikkat çekiyor. Bu anlamda hem markaların hem de kullanıcıların platformun geleceği ve sonraki adımlarıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi almakta güçlük çektiğini söyleyebiliriz.

Hesap doğrulama kadar hassas bir konuda bir ileri bir geri adım atılması ise markaların platformu ticari açıdan değerlendirmesini zorlaştırıyor olabilir.  Elon Musk'ın satın almasıyla hayata geçen bu yeni şirket yapılanmasının, belli bir süre daha rayına oturmayacağını söylemek mümkün.

Bu arada Ethereum kurucusu Vitalik Buterin'in ücretli doğrulanmış hesap rozeti konusundaki tespitlerinin doğru çıktığını söylemek mümkün. Buterin, ödeme yoluyla ile kullanıcıların kendisini doğrulamasının, mavi tik'in itibarına ve sahtekarlık karşıtı rolüne zarar verebileceğini belirtmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.