Twitter alternatiflerine olan talep, son dönemde yüzde 650'den fazla arttı

Twitter'daki sarsıntı, hem platformun mobil uygulaması için indirmelerde, harcamalarda ve kullanımda hem de Mastodon ve Tumblr gibi alternatif platformlara olan ilgide bir artışa yol açtı.
Twitter alternatiflerine olan talep, son dönemde yüzde 650'den fazla arttı

Sosyal medya odağında, son dönemin en çalkantılı dönemlerinden biri yaşanıyor. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak istemesi, bunun bir süre gerçekleşmemesi ve sonunda Twitter'ın Musk tarafından 44 milyar dolara satın alınması tüm dünyanın gündemini meşgul ediyor. Zira Musk, ilk olarak üst düzey yöneticileri, daha sonra Twitter çalışanlarının büyük bir kısmını işten çıkarmıştı. Kalan çalışanlara ültimatom veren Musk, uzun saatler çalışmak istemeyenlerin işten çıkabileceğini söylemişti. Bunun sonunda da birçok kişi işten ayrılmıştı.

Musk'ın bu tutumu karşısında birçok reklamveren sosyal medya platformuna reklam vermeyi bırakma kararı aldı; birçok kullanıcı da alternatif platformlara yönelmeye başladı. Ancak alternatiflere yönelim olsa da aslında Twitter'ın mobil uygulama indirmelerinde bir azalma yaşanmadı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.