Garanti BBVA kripto tarafındaki hazırlıklarını genişletiyor, yeni iş ilanı: Dijital Varlık Likidite Yönetimi

Garanti BBVA, Dijital Varlık Yönetimi Müdürlüğü' nde “Dijital Varlık Likidite Yönetimi Proje Sorumlusu/ Product Owner " aradığını duyurdu
Garanti BBVA kripto tarafındaki hazırlıklarını genişletiyor, yeni iş ilanı: Dijital Varlık Likidite Yönetimi

Garanti BBVA LinkedIn'de paylaştığı bir ilan ile Dijital Varlık Yönetimi Müdürlüğü' nde “Dijital Varlık Likidite Yönetimi Proje Sorumlusu/ Product Owner " aradığını duyurdu. 

Dijital Varlık Yönetimi Müdürlüğü sorumluluk alanlarına baktığımızda, bu alanların, tüm pazar için dijital varlık saklama ve dijital varlık yatırımı yapma amacıyla hizmet verecek alt ve üst yapıları kurmak, regülasyonlara göre şekillenecek lisanslama ve şirket kuruluş süreçlerini gerçekleştirmek olduğunu görüyoruz. 

İlanda yer alan bilgilere göre Dijital Varlık Likidite Yönetimi Proje Sorumlusu, Kripto Varlık projesinin, bankanın Likidite Yönetimi proje takımı ile koordinasyonunu dijital varlık ürün yönetimi yöneticisi ve birim müdürü ile sağlayacak. Buna ek olarak kripto projesinin likidite yönetimi adımında zamana uygun proje planının takibi, koordinasyonunu sağlayacak.

Söz konusu pozisyonun görev tanımında Garanti BBVA Teknoloji ile kripto projesinin Likidite Yönetimi adımını agile proje yönetimi ile sürdürmek yer alıyor. Bununla beraber proje yönetimi süreci boyunca, zaman planına uygun bir şekilde proje akışını sağlamak da bulunuyor. 

Kripto projesi Likidite Yönetimi Proje Sorumlusu, birimlerin projedeki öncelikli işlerini öğrenecek ve takibini ve gerekli yönlendirmeleri yapacak. PPP ve Quarterly Planning toplantılarında Likidite Yönetimi Proje takımını temsil ederken, işlerinin doğru aktarıldığından emin olacak. Aynı şekilde önceliklerinin belirlenmesini de sağlayacak. 

Dijital Varlık Likidite Yönetimi Proje Sorumlusu, SDA ofis ile yakın ilişki içinde BBVA holding’in ülkelerde yürütmekte olduğu sürece destek olacak. Ayrıca kripto varlık likidite yönetim çözümlerine ilişkin Türkiye ve Global gelişmeleri yakından takip ederek, proje yönetiminde stratejik kararların alınmasına destek olmaktan sorumlu olacak. Adayların Sermaye Piyasası İleri Düzey 3 Lisansına sahip olması tercih ediliyor. 

Aslına bakarsanız bu Garanti BBVA'nın kripto alanındaki ilk ilanı değil. Şirket Haziran ayında da "Kripto Varlık Yetkilisi/Uzmanı" ilanı açmıştı. Önümüzdeki dönemde kripto alanında daha fazla iş ilanına rastlamamız mümkün 

Zira her geçen gün bankaların kripto varlıklara dair adımlar attığına şahit oluyoruz. ABD'nin en büyük bankalarından biri olan JP Morgan, kripto cüzdanı için ticari marka başvurusunda bulunduğunu sizlere aktarmıştık

Ayrıca SWIFT tokenize varlık pilot çalışmasını ekim ayında başarıyla tamamladığını açıklamıştı. Bu haberi ise New York Federal Merkez Bankası'nın, SETL desteğiyle yasal finansal kurumlarda dijital varlık kullanımına odaklanması takip etti. Müşterilerine kripto desteği sunan bankalar arasında  Fidelity Bank ve New York Bank Mellon da yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.