Açık bankacılık girişimi Finekra, 5 milyon doların üzerinde değerleme ile yatırım aldı

Finekra, 5 milyon doların üzerinde değerleme ile yatırım aldı. Girişim Sermayesi liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Eksim Ventures eşlik ederken, mevcut yatırımcılar Mindvest GSYF, Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım da tura katıldı.
Açık bankacılık girişimi Finekra, 5 milyon doların üzerinde değerleme ile yatırım aldı

Hatırlarsanız, geçtiğimiz aylarda Finekra'nın geliştiricisi Polynom Teknoloji'nin yatırımına dair bilgiler paylaşmıştık. KAP'ta yer alan bilgilere göre girişimin 90 milyon TL'nin üzerinde değerleme ile yatırım aldığı bilgisi mevcuttu. Şimdi ise bizimle paylaşılan bilgilere göre yatırım turu kapandı ve Finekra, 5 milyon doların üzerinde değerleme ile yatırım aldı.

Girişim Sermayesi liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Eksim Ventures eşlik ederken, mevcut yatırımcılar Mindvest GSYF, Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım da tura katıldı.

2017 yılının şubat ayında Anıl Karayurt ve Erhan Zengin tarafından kurulan Finekra, şirketlerin tüm finans ve muhasebe süreçlerinde yüzde 60’a yakın verim sağlıyor. Girişim ayrıca işletmelere tüm banka hesaplarını ve süreçlerini tek ekrandan yönetme imkânı sunuyor. Bunların yanı sıra Finekra, bankalara ve kurumlara API, Hesap Hizmeti Sağlayıcısı (HHS) ve Yetkili Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları (YÖS, ÖBHS ve HBHS Kuruluşlarının Genel Adı) desteği de veriyor.

500’ün üzerinde şirkete, tüm banka hesaplarına tek yerden erişim, ERP entegrasyonu ile muhasebe programına aktarım yapılması, toplu ödeme işlemlerin yapılması, POS ile tahsilat süreçlerinin yönetilmesi, POS hareketlerini takip ve verilerin raporlanması, banka limitlerini görüntüleme, çek entegrasyonu sürecinin yönetilmesi, doğrudan borçlandırma sistemi ile bayi işlemlerinin yapılmasına yönelik çözümler gibi finansal operasyonlarını kolaylaştıracak nitelikli hizmetler sunan Finekra, aldığı yeni yatırımı, yurt içindeki başarılı çalışmalarını yurt dışına taşımak ve global bir fintech şirketi haline gelmek için kullanacak.

Finekra CEO’su Erhan Zengin görüşlerini “İlk hedefimiz, büyüyen ekibimiz ile beraber, hem Türkiye’de hem de yurt dışında açık bankacılık ve fintech konuşulduğunda akla gelen ilk marka haline gelebilmek olacak.” sözleriyle dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.