Twitter, tüm eski mavi onay işaretlerini 20 Nisan'da kaldıracak

Daha önce 1 Nisan'da kaldırılacağı duyurulan tüm eski mavi onay işaretlerinin 20 Nisan'da kaldıracağı açıklandı.
Twitter, tüm eski mavi onay işaretlerini 20 Nisan'da kaldıracak

Hatırlarsanız Twitter, paylaştığı bir gönderi ile geçmişte tanınmış kişi ve kurumların kimliğini doğrulamak için kullanılan tüm eski mavi onay işaretlerini 1 Nisan'da kaldıracağını duyurmuştu. Ancak Elon Musk dün paylaştığı bir gönderi ile Twitter'ın tüm eski mavi onay işaretlerini 20 Nisan'da kaldıracağını açıkladı. 

Elon Musk, bu ayın başlarında eski mavi onay işaretlerine sahip olan kişilere birkaç hafta süre tanıdıklarını dile getirmişti. Musk, bu kişilerin, Twitter Blue'ya ödeme yapmaması durumunda eski mavi onay işaretlerini kaldıracağını da vurgulamıştı. 

Bu arada Twitter'ın mavi onay işaretinin yeni etiketi ile kimin Blue kullanıcısı olduğu artık anlaşılmıyor. Söz konusu etikette "Bu hesap, Twitter Blue'ya abone olduğu veya eski bir doğrulanmış hesap olduğu için doğrulandı" bilgisi yer alıyor. Bu nedenle kimin Twitter Blue için para ödediğinin veya kimin eski mavi onay işarete sahip olduğunun ayrımının yapılması pek de mümkün değil.  Ancak farklı renkteki resmi kuruluşların hesaplarında böyle bir ibare bulunmuyor. Yani altın rengi onay işaretine sahip bir hesabın resmi bir kuruluş olduğu bariz bir şekilde anlaşılıyor.

Bu arada Elon Musk'ın işletmelerden ve medya şirketlerine sunduğu kurumsal doğrulama ücretinin aylık 1000 dolar olduğunu belirtelim. Musk, bu tutarı ödemeyen şirketlerin onay işaretlerini de kaldırmakta. Twitter, yakın zamanda New york Times'ın onay işaretini kaldırdı. Washington Post ve Politico da doğrulama için ücret ödemeyeceğini belirten kurumlar arasında yer alıyor. 

Bu gelişmeyle birlikte Twitter Blue'nun küresel olarak tüm kullanıcılara açıldığını belirtmekte fayda var. Yakın zamanda Türkiye'deki kullanıcılara açılan Twitter Blue, iOS sürümünde aylık 209 TL ve yıllık 2.199 TL, Web sürümünde ise aylık 150 ve yıllık 1,569 TL fiyatlarıyla kullanıcılara sunuluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.