Twitter'ın mavi onay işaretinin yeni etiketi ile kimin Blue kullanıcısı olduğu artık anlaşılmıyor

Twitter Blue kullanıcısı olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!
Twitter'ın mavi onay işaretinin yeni etiketi ile kimin Blue kullanıcısı olduğu artık anlaşılmıyor

Twitter, geçtiğimiz haftalarda tüm eski mavi onay işaretlerini 1 Nisan'da kaldıracağını açıklamıştı. Ancak beklenen tarih geçmiş olsa da sosyal medya platformunun, daha doğrusu Elon Musk'ın bu planı henüz gerçekleşmedi. Twitter, eski mavi onay işaretlerini kaldırmak yerine kullanıcılarını daha farklı bir yenilikle karşıladı ve Twitter'ın mavi onay işaretine yeni bir etiket oluşturuldu.

Bu etikette "This account is verified because it’s subscribed to Twitter Blue or is a legacy verified account" yani "Bu hesap, Twitter Blue'ya abone olduğu veya eski bir doğrulanmış hesap olduğu için doğrulandı" bilgisi yer alıyor. Peki, bu ne demek? Kimin Twitter Blue için para ödediğinin veya kimin eski mavi onay işarete sahip olduğunun ayrımının yapılmaması demek. Ancak farklı renkteki resmi kuruluşların hesaplarında böyle bir ibare bulunmuyor. Yani altın rengi onay işaretine sahip bir hesabın resmi bir kuruluş olduğu bariz bir şekilde anlaşılıyor.

Twitter, Blue abonelik planı aracılığıyla doğrulamayı başlattıktan sonra, eski doğrulanmış hesapların üzerindeki etikette "Bu, doğrulanmış eski bir hesaptır. Dikkate değer olabilir veya olmayabilir" ifadesini kullanıyordu. Öte yandan, Blue hesabındaki etikette ise "Bu hesap, Twitter Blue'ya abone olduğu için doğrulandı" yazıyordu. Özet olarak şu an bunun ayrımını yapmak mümkün değil. 

Mavi onay işareti şu anda Twitter kullanıcılarını ikiye bölmüş durumda. Bir kısmı bunun için ödeme yapmayı sorun etmezken, diğer kısım da hiçbir şekilde para vermeyeceğini söylüyor. Hafta sonu The New York Times'ın Twitter hesabı mavi onay işaretini kaybetmişti. Şirket, bu onay işareti için ödeme yapmayacağını açıklamıştı. Şu anda NYT'ın Twitter hesabı onay işaretsiz. Son günlerde aralarında LeBron James, Darius Slay, Monica Lewinsky gibi birçok ünlü mavi onay işareti için ödeme yapmayacağını belirtmişti. 

Twitter Blue, Türkiye'deki kullanıcılara 10 Mart tarihinde açılmıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.