Apple, iklim değişikliği ile mücadele için 200 milyon dolarlık ek fon oluşturdu

Apple, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kurduğu Restore Fund'a 200 milyon dolarlık ek fon oluşturduğunu duyurdu. Fon, Climate Asset Management tarafından yönetilecek.
Apple, iklim değişikliği ile mücadele için 200 milyon dolarlık ek fon oluşturdu

Apple, iklim değişikliğiyle mücadele eden ve bu alana yatırım yapan teknoloji şirketlerinin başında geliyor. Şirket, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kurduğu Restore Fund'a 200 milyon dolarlık ek fon oluşturduğunu duyurdu. Fon, HSBC Asset Management ve Pollination'ın ortak girişimi olan Climate Asset Management tarafından yönetilecek. Ayrıca Apple, bu projenin sonuçlarını daha iyi izlemek ve analiz edebilmek için iPhone'un LiDAR Tarayıcı teknolojisini kullanacak. 

Bu fon, 2021'in nisan ayında kâr amacı gütmeyen Conservation International ve Goldman Sachs ile oluşturulan 200 milyon dolarlık fona ek olarak geldi. Restore Fund, yatırımcılar finansal getiri elde ederken atmosferden karbonu uzaklaştırmak için ormancılık projelerine yatırım yapılmasını sağlamayı amaçlıyor. Restore Fund ile ormancılık projelerine yatırım yaparak atmosferden yılda 1 milyon metrik ton karbondioksiti uzaklaştırmayı hedefliyor. 

2020'nin temmuz ayında Apple, 2030'a kadar tedarik zinciri ve ürünleri için yüzde 100 karbon nötr olmayı taahhüt etti. Şirket, 2020 Çevresel İlerleme Raporu’nda 2030’a kadar emisyonları yüzde 75 azaltmayı ve yenilikçi karbon giderme çözümleri geliştirmeyi planladığını açıklamıştı. Restore Fund da kalan yüzde 25 konusunda şirkete yardımcı olacağı söylenmişti. 

Bu alanda çalışan bir diğer teknoloji şirketi ise Microsoft. Şirket, 1 milyar dolarlık İklim İnovasyon Fonu’nu (Climate Innovation Fund) hayata geçirdi. Bu kapsamda iklim teknolojileri üzerine çalışan girişimlere yatırım kararı alındı. Şimdiye kadar 12 girişime para aktarıldı. Microsoft'un amacı; 2030 yılında karbon ayak izini ortadan kaldırmayı ve 2050 yılında  kurulduğundan bu güne kadar yaydığı tüm karbon miktarını sıfırlamak ve hatta bunun ötesine geçmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.