Twitter'ın yakın arkadaşlar özelliği Circle'daki tweet'ler yanlışlıkla herkese açıldı

Bazı Twitter kullanıcılarının bildirdiği üzere, Circle özelliği ile atılan kimi tweet, rastgele kişiler tarafından görünebilir halde.
Twitter'ın yakın arkadaşlar özelliği Circle'daki tweet'ler yanlışlıkla herkese açıldı

Twitter, geçtiğimiz sene yakın arkadaşlar özelliğini duyurmuştu. Bu özelliği, şu an aktif olarak birçok kişi olsa da bilmeyenler için bir kere hatırlatmakta fayda var. Circle ya da bizdeki adıyla "Twitter Çevresi" seçili kişilere Tweet göndermenin ve düşüncelerini daha küçük bir grupla paylaşmanın bir yolu olarak açıklanıyor. Kullanıcılar, Circle'da kimlerin olacağını seçebiliyor ve yalnızca bu çevreye eklenen kişilerin görebileceği tweet'ler atabiliyor. Ancak şu anda bu özelliğin mantığına uymayan bir sıkıntı var gibi görünüyor.

Bazı Twitter kullanıcılarının bildirdiği üzere, Circle özelliği ile atılan kimi tweet rastgele kişiler tarafından görünebilir halde. Yani bu, siz bir kişiyi Circle'a eklemeseniz bile gizlice attığınız tweet'lerin alelade bir kişi tarafından okunabilecek olması anlamına geliyor. Söz konusu hatanın geçtiğimiz cuma gününden beri bildirildiği belirtiliyor. 

Böyle bir hatanın bilinçsizce yapılmış olması halihazırda kötüyken Twitter'ın bu konuya bir çözüm üretmemiş olması çok daha kötü. Üstelik "gizlilik" gözetilerek kullanıma açılan bir özelliğin bu gizliliği ihlal etmesi Twitter için başka bir sorun.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla sosyal medya platformu son dönemde sürekli gündemimizde. İşten çıkarmalar, yeni özellikler, Twitter Blue, mavi onay işareti derken hemen hemen her gün Twitter'ın başka bir güncellemesi veya haberi ile karşılaşır olduk. Bu da birçok kullanıcının Twitter'dan kaçmasına, yeni alternatifler aramasına neden oldu. 

Son aylarda Mastodon, Post gibi uygulamalara ciddi bir kullanıcı göçü var. Ancak Twitter veya Elon Musk desek daha doğru olacaktır, bununla ilgili bir sıkıntı yaşıyor gibi görünmüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.