Enerji yönetim platformu Citron, 20 milyon euro yatırım aldı

2011 yılında Vianney Raskin ve Maxime Perthu tarafından kurulan şirket, binalarda enerji verimliliği sağlamak için çalışıyor. Bir SaaS platformu olan şirket, binaların enerji maliyetlerini düşürüyor.
Enerji yönetim platformu Citron, 20 milyon euro yatırım aldı

Enerji yönetim platformu Citron, 20 milyon euro yatırım aldı. Fransa merkezli şirketin 20 milyon euroluk yatırımı Eiffel Investment Group tarafından Eiffel Essentiel, Entrepreneur Invest ve Bpifrance aracılığıyla gerçekleşti. Fransız merkezli şirketin yeni yatırımı insan kaynakları yatırımları için kullanılacak. Citron, 200 kişiyi işe almayı planlıyor.

2011 yılında Vianney Raskin ve Maxime Perthu tarafından kurulan şirket, binalarda enerji verimliliği sağlamak için çalışıyor. Yani enerji tüketiminin azaltılmasının yanı sıra enerji verimliliği için ısıtma, aydınlatma, elektrikli cihaz ve ekipmanların enerji kontrollü kullanılmasını sağlıyor. Bir SaaS platformu olan şirket, binaların enerji maliyetlerini düşürüyor. Geliştirdiği dijital çözümlerle şimdiye 10 milyondan fazla veri topladı. 70 binden fazla binanın enerji verimliliğini yönetti.

Günümüzde özellikle binalarda enerji sistemlerinin yönetim problemleri, pek çok sağlık ve konfor problemini de beraberinde getiriyor. Yapılan araştırmalar Fransa'da enerji tüketiminin yüzde 45'i ve sera gazı emisyonlarının yüzde 27'sinin ülkedeki binalardan kaynaklı olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla şirket, yaptığı iş nedeniyle önemli bir yere konumlanıyor. 

Geçen Şubat ayında GSM operatörlerinden olan Turkcell, şirket ve kurumların enerji tüketimlerini anlık olarak takip edebilecekleri bir uygulama geliştirdiğini duyurdu. Turkcell tarafından geliştirilen Turkcell Enerjim isimli uygulama, şirket ve kurumlara tüketimlerini anlık olarak takip ederek enerjiyi tasarruflu kullanma imkanı sunuyor.

Enerji verimliliğini artırmak amacıyla geliştirilen Turkcell Enerjim'de analiz, rapor ve bildirimlerle gerçek zamanlı takip işlemleri de yapılabiliyor. Yüzde 30'a varan enerji tasarrufu sağlayan uygulama şu an için Türkiye genelinde 9 bini aşkın noktada kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.