Microsoft Edge'i geride bırakan Safari, en popüler ikinci internet tarayıcı oldu

2022 Ocak ve 2023 Mart tarihleri arasını kapsayan verilerine göre dünyanın en popüler internet tarayıcısı yüzde 66,13'lük pazar payı ile birlikte Google Chrome oldu. Chrome'u yüzde 11,87'lik pazar payı ile birlikte Apple'ın Safari internet tarayıcısı takip ediyor.
Microsoft Edge'i geride bırakan Safari, en popüler ikinci internet tarayıcı oldu

Günümüzün en popüler internet tarayıcısının Google tarafından geliştirilen Chrome olduğunu geçtiğimiz dönemde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Chrome açık ara internet tarayıcısı pazarının lideri olsa da, ikincilik için iki büyük firma arasında kıyasıya rekabet sürüyor.

Uzun bir süre boyunca en çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı konumunda yer alan Apple'ın internet tarayıcısı Safari'nin, yerini Microsoft Edge internet tarayıcısına kaptırdığını geçtiğimiz yılın Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Web analitik hizmeti sunan Statcounter tarafından aktarılan yeni bilgilere göre Safari, tekrar ikinci en popüler internet tarayıcısı oldu.

Statcounter'ın 2022 Ocak ve 2023 Mart tarihleri arasını kapsayan verilerine göre dünyanın en popüler internet tarayıcısı yüzde 66,13'lük pazar payı ile birlikte Google Chrome oldu. Chrome'u yüzde 11,87'lik pazar payı ile birlikte Apple'ın Safari internet tarayıcısı takip ediyor.

Kaynak: Statcounter

Üçüncü sırada yer alan Microsoft Edge yüzde 11, dördüncü sırada yer alan Firefox yüzde 5,65 ve altıncı sırada yer alan Opera ise yüzde 3.09 pazar payına sahip durumda. Chrome lider olsa da son 3 yıl içinde pazar payının azalma eğiliminde olduğunu da ekleyelim.

2020 yılındaki verilere baktığımızda Google Chrome'un pazar payının yüzde 68,50 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Safari ise son 3 yıl içinde büyük bir sıçrama yaşadı. 2020 yılında sadece yüzde 3,62 pazar payına sahip olan Safari, 3 yıl içinde pazar payını yaklaşık 4 kat artırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.