En çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı olan Safari, yakın zamanda yerini kaybedebilir

StatCounter tarafından aktarılan verilere göre Safari, geçtiğimiz Ocak ayını en çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı olarak kapatsa da rakipleri ile arasındaki fark oldukça azaldı.
En çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı olan Safari, yakın zamanda yerini kaybedebilir

Günlük hayatımızın en önemli parçalarından biri haline gelen internet tarayıcıları arasında önemli bir rekabet bulunuyor. İnternet tarayıcısı denildiğinde akla gelen ilk marka olan Chrome, pazarın büyük bir bölümünü elinde tutsa da ikincilik için kıyasıya rekabet sürüyor.

Microsoft'un internet tarayıcısı olan Edge'in, Safari ve Firefox'u geride bırakarak en popüler ikinci internet tarayıcı olduğunu 2020 yılının Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Sonrasında ise Apple'ın internet tarayıcısı olan Safari, en çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı olmayı başardı ve bu durum uzun süredir de devam ediyor.

StatCounter'ın verilerine göre bu durum yakın zaman içinde değişebilir. StatCounter tarafından aktarılan verilere göre Safari, geçtiğimiz Ocak ayını en çok kullanılan ikinci internet tarayıcısı olarak kapatsa da rakipleri ile arasındaki fark oldukça azaldı.

Rekabet kısmına geçmeden önce pazarın lideri olan Chrome'un verilerine bakalım. 2022 yılının Ocak ayı verilerine baktığımızda Google Chrome'un pazarın yüzde 65,38'ine hakim olduğunu görüyoruz. İkinci sırada bulunan Safari ise şu an için pazarın yüzde 9,84'üne hakim durumda. 2021 yılının Ocak ayında ise Safari, pazarın 10,38'ine hakimdi. Kısacası Safari'nin 1 yıl içinde önemli bir düşüş yaşadığını söyleyebiliriz.

Listenin üçüncü sırasında yer alan ve Safari'yi yakından takip eden Microsoft Edge ise pazarın 9,54'üne hakim. StatCounter'a göre Microsoft Edge, önümüzdeki aylarda Safari'yi geçerek ikinci sıraya çıkabilir.

Listenin dördüncü sırasında yer alan Firefox da geçtiğimiz yıl içinde yeni kullanıcılar kazandı. 2022 yılının Ocak ayı için Firefox'un pazar payı 9,18. Karşılaştırmak gerekirse 2021 yılının aynı döneminde Firefox internet tarayıcısının pazar payı yüzde 8,1 seviyelerindeydi. İnternet tarayıcıları arasındaki rekabet ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.