Microsoft Edge, en popüler ikinci internet tarayıcı oldu

Microsoft'un internet tarayıcısı Microsoft Edge, dünyanın en popüler ikinci internet tarayıcısı oldu.
Microsoft Edge, en popüler ikinci internet tarayıcı oldu

Microsoft'un internet tarayıcısı olan ve geçtiğimiz yıllarda Internet Explorer'ın yerini alan Microsoft Edge internet tarayıcısı ile ilgili pek çok haberi sizlere aktarmıştık. Bugün ise oldukça önemli bir haber ile karşımıza çıkan Microsoft Edge, dünyanın en popüler ikinci internet tarayıcısı oldu.

Geçtiğimiz Kasım ayında yeni logosu ortaya çıkan Microsoft Edge, dünyanın en popüler internet tarayıcılarından olan Mozilla Firefox'u geride bırakarak ikinci oldu. Tahmin edebileceğiniz gibi listesinin ilk sırasında tüm dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Google Chrome yer alıyor.

Listenin ilk sırasında yer alan Chrome'un ezici bir üstünlüğü olduğunu da ekleyelim. Mart 2020 için paylaşılan bilgilere göre Google Chrome, pazarın yüzde 68,50'sine hakim durumda. Mozilla Firefox'u geride bırakarak ikinci olan Microsoft Edge ise Mart ayı itibariyle pazarın yüzde 7,59'una hakim olmayı başardı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde Microsoft Edge'in pazar payının yüzde 5,20 olduğunu da belirtelim.

Listenin üçüncü sırasında yer alan ve geçtiğimiz yıl içinde önemli kayıplar yaşayan Mozilla Firefox ise şu an için pazarın yüzde 7,19'una hakim. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslamak gerekirse Mozilla Firefox, 2019 yılının Mart ayında pazarın yüzde 9,27'sine hakimdi. Listenin dördüncü sırasında yine Microsoft'un internet tarayıcısı olan Internet Explorer 11'in beşinci sırasında ise Apple'ın internet tarayıcısı olan Safari'nin olduklarını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.