Elon Musk'ın yapay zeka şirketi ile ilk planı belli oldu: TruthGPT

Bir zamanlar "medeniyet olarak karşılaştığımız en büyük risk yapay zeka" diyen Musk, yeni yapay zeka şirketi X.AI'ın, ChatGPT ve Google'a rakip olacak "TruthGPT" ürününü çıkaracağını açıkladı.
Elon Musk'ın yapay zeka şirketi ile ilk planı belli oldu: TruthGPT

Geçtiğimiz hafta sonu, Elon Musk'ın yapay zeka şirketi X.AI ile ilgili ilk detayların ortaya çıkmaya başladığını sizlere aktarmıştık. Kuruluş tarihi 9 Mart 2023 olarak açıklanan şirketin, yöneticisi olarak Elon Musk ve sekreteri olarak Musk'ın aile ofisi yöneticisi Jared Birchall görünüyor.

X.AI'ın direkt olarak OpenAI'a rakip olacağı bilgileri paylaşılsa da Elon Musk'tan konuyla ilgili açıklama gelmemişti. Ancak şimdi ünlü milyarderin Fox News ile yaptığı röportaja göre X.AI, ilk olarak ChatGPT ve Google'a rakip olacak "TruthGPT" ürününü çıkaracak. Tabii bu ürünün ne zaman çıkacağı şu an için belirsiz. Bununla birlikte Musk, söz konusu ürüne dair birkaç detay paylaştı.

Musk, girişime "TruthGPT" adını vermeyi düşündüğünü ve amacının evrenin doğasını anlamaya çalışan maksimum gerçeği arayan bir yapay zeka yaratmak olacağını söyledi. Aynı zamanda ürünün zarardan çok yarar sağlayacağını umduğunu da sözlerine ekledi. Elon Musk, yapay zekaya daha geç adım attığı için rakiplerinin gerisinde kaldığını kabul etti. 

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter'ın üretimsel yapay zeka projesi için 10 bin GPU satın almıştı. Konuya yakın kaynaklar, Elon Musk'ın bu adımını yapay zeka yatırımlarıyla ilişkilendirmişti. Yapılan yatırımın, Twitter'ın veri merkezleri için büyük bir harcamayı da beraberinde getirdiği bilgisi paylaşılmıştı.

Elon Musk, yapay zekaya olan talebin artmasıyla bu işe girişmiş olsa da aslında kendisi yapay zekayı çok da destekleyen biri değil, en azından bir zamanlar değildi. Musk, 2017 yılında yapay zekaya dair açıklamalar yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Medeniyet olarak karşılaştığımız en büyük risk yapay zeka olabilir.

Hatta Musk, yapay zeka teknolojisinin gelişimini denetlemek için hükümetlerin hızlı ve kararlı bir şekilde müdahalesinin bulunması gerektiğini söylemişti. Ancak belli ki şimdi, Elon Musk da yapay zeka trenini kaçırmak istemiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.