Elon Musk, Twitter'ın üretimsel yapay zeka projesi için 10 bin GPU satın aldı

Elon Musk, Twitter'ın mevcut 2 veri merkezinde kullanmak üzere 10 bin GPU satın aldı.
Elon Musk, Twitter'ın üretimsel yapay zeka projesi için 10 bin GPU satın aldı

Elon Musk'ın daha önce Alphabet'in yapay zeka ürünü DeepMind üzerinde çalışan bir yapay zeka araştırmacısı olan Igor Babuschkin'e bir araştırma laboratuvarı kurma konusunda başvurduğunu sizlere aktarmıştık.

Business Insider tarafından paylaşılan bilgilere göre Elon Musk, şirketin mevcut 2 veri merkezinde kullanmak üzere 10 bin grafik işlemci (GPU) satın aldı. Konuya yakın kaynaklar, Elon Musk'ın bu adımını yapay zeka yatırımlarıyla ilişkilendirdi. Zira yapılan yatırım, Twitter'ın veri merkezleri için büyük bir harcamayı da beraberinde getiriyor. 

Twitter, proje kapsamında ortaya çıkarılacak bir üretimsel yapay zeka şirketi ile birlikte platformdaki devasa veri kaynaklarıyla yapay zekayı eğitme imkanına da sahip olacak. Söz konusu üretimsel yapay zeka şirketinin arama deneyimini güçlendirirken, reklam modellerine de çeşitli özellikler eklenmesini sağlayabilir. 

Hatırlarsanız Meta'nın, yapay zeka ile reklam oluşturmaya yönelik araçlar üzerinde çalıştığını sizlerle paylaşmıştık. Bu araçlar, farklı hedef kitleler için farklı görüntüler oluşturulmasına destek olacak. Bu yıl söz konusu araçlardan bazılarının yayında olacağını dile getiren Meta'nın CTO'su Andrew Bosworth, bu alanda yeni bir ekip kurduklarını da hatırlatmıştı. 

Bu anlamda Twitter'ın da benzer bir yol haritası izlemesi söz konusu olabilir. Bu arada Elon Musk'ın yapay zeka araştırmalarına pek de uzak bir isim olmadığını belirtmekte fayda var. Hatta Elon Musk, OpenAI'ı 2015'te Sam Altman ile birlikte hayata geçirmişti. Ancak ünlü milyarder, çıkar çatışması endişeleri nedeniyle şirketten 2018 yılında istifa etmişti.

Elon Musk'ın, insanları yapay zekanın tehlikeleri konusunda uyarıp böyle bir ürün geliştirmek istemesi, yaşanan yapay zeka gelişmelerinin dışında kalmak istememesiyle açıklanabilir. Bu gelişmeler kapsamında Twitter henüz herhangi bir açıklama yapmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.