Meta, yapay zeka ile reklam oluşturmaya yönelik araçlar üzerinde çalışıyor

Meta’nın CTO'su Andrew Bosworth verdiği bir röportajda şirketin yapay zeka ile reklam oluşturmaya yönelik araçlar üzerinde çalıştığını açıkladı. 
Meta, yapay zeka ile reklam oluşturmaya yönelik araçlar üzerinde çalışıyor

Meta'nın şirket içinde üretimsel (generative) yapay zekaya odaklanan yeni bir ürün grubu ortaya çıkarmak üzere farklı ekipleri bir araya getirdiği yeni bir ekip kurduğunu sizlere aktarmıştık. Meta’nın CTO'su Andrew Bosworth verdiği bir röportajda şirketin yapay zeka ile reklam oluşturmaya yönelik araçlar üzerinde çalıştığını açıkladı. 

Bu araçlar, farklı hedef kitleler için farklı görüntüler oluşturulmasına destek olacak. Bu yıl söz konusu araçlardan bazılarının yayında olacağını dile getiren Andrew Bosworth, bu alanda yeni bir ekip kurduklarını da hatırlattı.  Ekibin, Meta'nın Chief Product Officer'ı Chris Cox liderliğinde hayata geçtiğini sizlerle paylaşmıştık. Bosworth'un aktardıklarına göre, Andrew Bosworth, Mark Zuckerberg ve Chris Cox en çok bu alana zaman ayırıyor. 

ChatGPT son dönemin en çok konuşulan ürünü olarak öne çıkmaya devam ederken, yapay zeka tabanlı ürünlerde de bir hareketlenme yarattı. Bu arada Meta'nın geçtiğimiz yıllar boyunca yapay zeka çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini hatırlatalım. 2022'nin Şubat ayında yapay zeka destekli "evrensel konuşma tercümanı" (UST) üzerinde çalıştığını duyuran Meta AI, 2022'nin Ekim ayında yazılı olmayan dillere odaklandı.  

Meta buna ek olarak DALL-E benzeri yapay zeka destekli video aracı Make-A-Video'yu tanıttı. İnsanlarla müzakere edebilen Meta AI'ın bir başka çalışması Cicero ise insanlarla iş birliğinde bulunuyor, daha da önemlisi onları ikna edebiliyor. Son olarak şirketin LLaMA isimli yeni bir geniş dil modelini tanıttığını da belirtelim. 

Tüm bu çalışmaların üzerine Meta'nın ürünlerine üretimsel yapay zeka içeren reklam odaklı özellikler eklemesi, şirketin yapay zeka yarışında kendine yer edinmesini sağlarken, dijital reklamcılıkta önemli bir değişim yaratacak.

Görsel Kaynak: Deposit Photos 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.