Elon Musk, ChatGPT rakibi geliştirmek için yapay zeka araştırma laboratuvarı kurmak istiyor

Elon Musk, daha önce Alphabet'in yapay zeka ürünü DeepMind üzerinde çalışan bir yapay zeka araştırmacısı olan Igor Babuschkin'e bir araştırma laboratuvarı kurma konusunda başvurdu.
Elon Musk, ChatGPT rakibi geliştirmek için yapay zeka araştırma laboratuvarı kurmak istiyor

Son dönemin en popüler uygulaması ise hiç şüphesiz ChatGPT. OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'yi sanıyorum artık bilmeyen yoktur. Zira ChatGPT, sorulara cevap verebiliyor, fikir belirtiyor, kitap yazıyor, tıbbi tavsiye veriyor; kısacası akla hayale gelebilecek hemen hemen her şeyi gerçekleştiriyor. Ancak gün geçmiyor ki bir uygulama ya da platform popüler hale dönüşünce hızla rakipleri çıkmasın. ChatGPT de bu furyadan nasibini almaya devam ediyor.

Şimdilerde irili ufaklı girişimlerin yanı sıra teknoloji devleri de bu alanda adımlar atıyor. Hatta Elon Musk da bu süreçte adını duyduğumuz isimlerden biri.

The Information'ın haberine göre Elon Musk, ChatGPT'ye bir alternatif geliştirmek için son haftalarda yapay zeka araştırmacılarıyla iletişime geçti. Musk, daha önce Alphabet'in yapay zeka ürünü DeepMind üzerinde çalışan bir yapay zeka araştırmacısı olan Igor Babuschkin'e bir araştırma laboratuvarı kurma konusunda başvurdu.

Musk ve Babuschkin, yapay zeka araştırmasını sürdürmek için bir ekip oluşturmayı düşünseler de proje hala erken aşamalarda. Üstelik Babuschkin, The Information'a projeye resmi olarak katılmadığını da söyledi. Yani bu durum ne zaman gerçekleşir, henüz belirsiz. 

Aslında Elon Musk, yapay zeka araştırmalarına uzak bir isim değil. Musk, OpenAI'ı 2015'te Sam Altman ile birlikte hayata geçirmişti. Fakat ünlü milyarder, çıkar çatışması endişeleri nedeniyle şirketten 2018 yılında istifa etmişti. Yine de Musk'ın, insanları yapay zekanın tehlikeleri konusunda uyarıp böyle bir ürün geliştirmek istemesi ilginç. Tabii ki söz konusu Musk olunca bu duruma pek de şaşırmıyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.