Enuygun.com'dan GPT-4 ile eğitilerek tasarlanmış seyahat asistanı: ENBot

Enuygun.com, seyahat asistanı ENBot ile kullanıcılar, gidecekleri yerler için en ideal uçak biletini saniyeler içinde bulabilecek. Yani kullanıcıların uçak bileti ihtiyaçlarına yönelik kolaylık sağlamayı amaçlıyor
Enuygun.com'dan GPT-4 ile eğitilerek tasarlanmış seyahat asistanı: ENBot

Seyahat pazar yeri Enuygun.com, geliştirdiği yapay zekâ destekli seyahat asistanı ENBot’u yayına aldı. OpenAI'ın GPT-4 versiyonunu ile tasarlanan seyahat asistanı ile kullanıcıların, gidecekleri yerler için en ideal uçak biletini saniyeler içinde bulabileceği iddia ediliyor. Yani kullanıcıların uçak bileti ihtiyaçlarına yönelik kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Seyahat yeri ve tarihi ile ideal uçak biletini fiyat karşılaştırmalı olarak sunan ENBot, uçak bileti aramalarını kullanıcıları için kişiselleştiriyor.

ENBot, hem Enuygun.com’un ana sayfasında “Hızlı İşlemler” menüsünde hem de mobil uygulamasında yer alıyor. Kullanıcı, menü üzerinden ENBot’a tıklayarak sanal asistan ile sohbete başlıyor. Seyahat konsepti, yeri ve tarihi gibi bilgileri belirten kullanıcı için yapay zekâ uygun eşleştirmeleri yaparak ideal uçak bileti seçeneklerini sunuyor. 

Nasıl çalışıyor?

“Hafta sonu Zigana Dağı’nda mangala gitmek istiyoruz.” diyerek ENBot ile sohbete başlayan bir kullanıcı için yapay zekâ, kullanıcının kaç gün kalacağı gibi farklı bilgileri öğreniyor ve saniyeler içinde gidiş-dönüş Trabzon uçak bileti seçeneklerini sunuyor. 

Uçak bileti almak isteyen bir kullanıcının ENBot’a tıklayarak seyahati ile ilgili bilgi vermesi yetiyor. Sonra ENBot Seyahat Asistanı yalnızca birkaç soru sorarak seyahat edilecek tarihi keşfediyor ve saniyeler içerisinde uçak biletlerini sıralıyor. 

ENBot yalnızca örneklerdeki gibi seyahat edeceği rotayı söyleyen kullanıcılara uçak bileti önerisinde bulunmuyor. Henüz seyahat edeceği rotayı belirlememiş kullanıcılara da isteklerine en uygun rotayı bulmaları konusunda yardımcı oluyor. Özellikle direkt uçuş olmayan rotalarda uygun rotaya dair uçak bileti bulma konusunu kolaylaştırıyor. 

Konuyla ilgili yorum yapan Enuygun.com CEO’su Çağlar Erol, “Yapay zekâ destekli seyahat asistanımız ENBot ile aylık 20 milyon üzeri kullanıcımız seyahat planlarını çok daha kolay organize edebilecek, kendileri için ideal uçak biletine hızlıca ulaşabilecek" dedi. Erol, ENBot'un bütün kullanıcılara açık olduğunu ve seyahat planlarının çok daha doğru ve faydalı yapılabilmesini sağladığını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.