Finansal teknolojilere odaklanan Clear Street, 2 milyar dolar değerleme üzerinden 270 milyon dolar yatırım aldı

Clear Street tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 270 milyon dolar yatırım aldı. Clear Street'in 270 milyon dolarlık yatırım turu, 2 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.
Finansal teknolojilere odaklanan Clear Street, 2 milyar dolar değerleme üzerinden 270 milyon dolar yatırım aldı

Müşterilerinin pazara erişimini artırmak için bulut tabanlı bir platform geliştiren Clear Street, yatırım aldığını duyurdu. Clear Street tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 270 milyon dolar yatırım aldı. Clear Street'in 270 milyon dolarlık yatırım turu, 2 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.

Clear Street'in B serisi yatırım turu Prysm Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Prysm Capital'ın haricinde ise NextGen Venture Partners, IMC Investments, Walleye Capital, Belvedere, NEAR Foundation, McLaren Strategic Ventures ve Validus Growth Investors da katıldı.

B serisi yatırım turunu ikiye ayıran Clear Street, geçtiğimiz Mayıs ayında B serisi yatırım turunda 1,7 milyar dolar değerleme üzerinden 165 milyon dolar yatırım almıştı. Kısacası Clear Street, 1 yıldan kısa süre içinde değerlemesini 300 milyon dolar artırmış oldu.

Clear Street tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 270 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimin büyümesi ve yeni müşteriler edinmesi için kullanılacak. 

Alınan 270 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Clear Street girişiminin bugüne kadar aldığı yatırım da 435 milyon dolara ulaşmış oldu. 2018 yılında Chris Pento ve Sachin Kumar tarafından New York'ta kurulan Clear Street, 400'den fazla çalışana sahip.

Temelinde finansal teknolojilere odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Clear Street, müşterilerine finans odağında altyapı çözümleri sunuyor. Clear Street tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin platformu içinde günlük 10 milyar dolarlık işlem gerçekleşiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.