Google, Android uygulamaları için otomatik arşivleme özelliğini yayına aldı

Google, depolama alanından tasarruf etmek amacıyla, kullanılmayan bir uygulamanın verilerinin yüzde 60'ından fazlasını cihazlardan kaldıran yeni otomatik arşivleme özelliğini kullanıma sundu.
Google, Android uygulamaları için otomatik arşivleme özelliğini yayına aldı

Google, depolama alanından tasarruf etmek amacıyla, kullanılmayan bir uygulamanın verilerinin yüzde 60'ından fazlasını cihazlardan kaldıran yeni otomatik arşivleme özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, iPhone'larda halihazırda mevcut iken Android cihazlarda böyle bir otomatik arşivleme özelliği yoktu. 

Söz konusu özellik ile uygulamaların kaldırma oranı düşürülmüş olacak ve kullanıcıların ihtiyaç duyduklarında uygulamaları hızlı bir şekilde indirmelerine izin verilecek. iPhone'larda bu özellik şu şekilde işliyordu; uzun süre kullanılmayan uygulamalar uygulama menüsünde görünse dahi cihazda yer kaplamıyordu, çünkü kendi kendine cihazdan kaldırılmış oluyordu. Ancak uygulamayı yeniden kullanmak için tıkladığınızda, söz konusu uygulama yeniden, hızlı bir şekilde cihaza yeniden yükleniyordu. Android cihazlarda da durum bundan farklı olmayacak.

Paylaşılanlara göre bu özellik herhangi bir kullanıcı verisini kaldırmayacak ve uygulamanın varlığını cihazda bir bulut simgesiyle işaretleyecek. Android kullanıcıları, yeni bir uygulama yüklemeye çalışırken cihazlarının depolama alanı tükendiğinde, otomatik arşivleme özelliğini kullanma istemi görecekler. Ardından, kullanılmayan uygulamalarını otomatik olarak arşivlerken aynı zamanda izinler ve geçici dosyalar gibi şeyleri kaldıran ve bildirimleri devre dışı bırakan özelliği etkinleştirmeyi seçebilecekler.

Kullanıcılar, kullanılmayan uygulamaları Ayarlar > Uygulamalar > Kullanılmayan Uygulamalar bölümüne giderek manuel olarak kontrol edebilecekler. Sistemde uygulamalar genellikle "en son 3 aydan daha önce açıldı", "en son 6 aydan daha önce açıldı" şeklinde gösteriliyor. Yani depolama alanında yer açmak için bu uygulamaları manuel olarak kaldırmak da mümkün. Ancak Google'ın yeni özelliği Android cihaz kullanıcılarının işini bir nebze de olsa kolaylaştıracak diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.