General Motors, lityum madenciliği alanında çalışan EnergyX'in 50 milyon dolarlık yatırım turuna liderlik etti

Porto Riko merkezli şirket, 2018 yılında Teague Egan tarafından kuruldu. EnergyX, lityum çıkarma ve geri kazanım teknolojisine odaklanıyor.
General Motors, lityum madenciliği alanında çalışan EnergyX'in 50 milyon dolarlık yatırım turuna liderlik etti

General Motors, lityum madenciliği alanında çalışan EnergyX adlı girişimin 50 milyon dolarlık yatırım turuna liderlik etti. Yatırım turuna katılan diğer şirketler açıklanmadı. Buna göre General Motors, EnergyX'in Kuzey ve Güney Amerika'da çıkarılan lityumun bir kısmına erişim elde edecek. 

Porto Riko merkezli şirket, 2018 yılında Teague Egan tarafından kuruldu. EnergyX, lityum çıkarma ve geri kazanım teknolojisine odaklanıyor. Şirketin amacı, lityum madenini çıkarırken çevreye daha az zarar verecek teknolojiler geliştirmek. 

EnergyX'in kullandığı teknoloji Teksas Üniversitesi'nde yer alan Center for Materials for Water and Energy Systems yani Su ve Enerji Sistemleri İçin Malzeme Araştırma Merkezi laboratuvarında çalışan Benny D. Freeman tarafından geliştirildi. Şirket, 2021'de Obsidian Acquisition Partners, Helios Capital ve melekler yatırımcılardan 20 milyon dolar yatırım aldı. 

General Motors, diğer otomobil şirketleri gibi elektrikli otomobil alanında çalışıyor. Şirket, elektrikli arabaların en önemli bileşeni bataryanın hammaddesi olan lityum alanına yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor.  Şirketin hedefi, 2025'te 30 EV modelinin satışından 50 milyar dolardan fazla gelir elde etmek.

2023'ün Şubat ayında lityum madenciliği alanında çalışan Lithium Americas'a 650 milyon dolar yatırım yaptı. Bu yatırım, ABD'nin Nevada eyaletinde yapılacak lityum madeni geliştirme anlaşmasının bir parçası olduğu açıklandı. Şirketin en büyük hissedarı oldu.

General Motors, buradan elde edeceği ürünle 1 milyon elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Yani General Motors'un amacı önümüzdeki dönemde batarya tedarik problem yaşamamak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.