E-ticaret markalarını satın alarak büyütmeye odaklanan Razor Group, 88 milyon dolar yatırım aldı

Razor Group tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunu 88.4 milyon dolar yatırım ile kapattı. Razor Group'un 88,4 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, 1,2 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.
E-ticaret markalarını satın alarak büyütmeye odaklanan Razor Group, 88 milyon dolar yatırım aldı

Pazar yerlerindeki başarılı e-ticaret markalarını satın alarak onları büyüten bir girişim olarak karşımıza çıkan Almanya merkezli Razor Group, yatırım aldığını duyurdu. Razor Group tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunu 88.4 milyon dolar yatırım ile kapattı.

Razor Group'un 88,4 milyon dolarlık C serisi yatırım turunun 1,2 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Razor Group, geçtiğimiz yılın Aralık ayında 70 milyon dolar yatırım da almıştı. Alınan 88 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Razor Group'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1 milyar dolara ulaştı.

Razor Group'un C serisi yatırım turuna katılan yatırımcılar arasında ise Upper90, L Catterton, Presight Capital, Blackrock, GFC, LatinLeap and Redalpine ve 468 Capital yer alıyor.

Yatırım ile birlikte bir satın alma gerçekleştirdiğini de açıklayan Razor Group, rakibi konumunda yer alan Stryze Group'u satın aldı. Tıpkı Razor Group gibi Almanya merkezli bir girişim olan Stryze Group, bugüne kadar 100 milyon dolar yatırım almayı başardı. Gerçekleşen satın alma ile birlikte Stryze Group'un markaları da Razor Group'a geçmiş oldu.

2020 yılında Christoph F. Gamon, Jonas Diezun, Oliver Dlugosch, Shrestha Chowdhury ve Tushar Ahluwalia tarafından Berlin'de kurulan Razor Group, odağına başarılı e-ticaret markalarını alıyor. Pazar yerlerinde başarılı satış grafiklerine sahip olan markalara yatırım yapan ve devamında onları satın alan Razor Group, satın aldığı markaları büyüterek yoluna devam ediyor.

Razor Group'un iş modelinin tüm dünyada oldukça popüler olduğunu da ekleyelim. Online pazar yerlerinde başarılı işletmeleri satın alarak büyütmeye odaklanan yerli bir e-ticaret yatırım ağı olan RubiBrands'i ilk olarak 2021 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.