Online pazar yerlerinde başarılı işletmeleri satın alarak büyütmeye odaklanan e-ticaret yatırım ağı: RubiBrands

Yetkin Güneş, Berkay Tulay, Emre Ekmekçi ve İrtek Uraz tarafından hayata geçirilen RubiBrands, e-ticaret ve pazar yerlerinde satış yapan önde gelen markaları bünyesine katarak yatırım yapmaya odaklanıyor.
Online pazar yerlerinde başarılı işletmeleri satın alarak büyütmeye odaklanan e-ticaret yatırım ağı: RubiBrands

RubiBrands, e-ticaret ve pazar yerlerinde satış yapan önde gelen markaları bünyesine katarak yatırım yapmaya odaklanıyor. Özellikle global pazarlara açılmak isteyen KOBİ ve markaları hedef alan RubiBrands, sadece markaya yatırım yapmakla kalmıyor, aynı zamanda markanın global arenadaki rekabet gücünü de artırmayı hedefliyor.

Yetkin Güneş ve Berkay Tulay tarafından kurulan RubiBrands'in kurucu ortakları arasında Emre Ekmekçi ve İrtek Uraz da kurucu ortak olarak bulunuyor. D4 Ventures, Esas Ventures ve Alarko Ventures’tan yatırım alan şirketin dört ana çalışma prensibi bulunuyor. Bu prensipler de bulma-seçme, yatırım, dönüştürme ve büyütme olarak karşımıza çıkıyor. 

RubiBrands'in çalışma prensibi

RubiBrands, pazardaki hızlı ve karlı büyüyen, özgün ürünlere sahip markaları araştırıyor, seçiyor ve ortak oluyor ya da satın alıyor. Dönüştürme aşamasında markayı RubiMotor ile entegre eden şirket, mevcut pazar yeri operasyonlarını ve tedarik zincirini optimize ediyor, gerekli pazarlama yatırımlarını yapıyor. Büyütme aşamasında ise markayı global pazar yerlerine açıyor, RubiGlobal Ağı’na dahil ediyor ve yeni ürünler lanse ediyor.

Bu iş modelinin şu anda globalde 7 milyar dolarlık nakit yatırım aldığını da belirtelim. RubiBrands'in yaptığı işi globalde yapan sadece 69 şirket bulunuyor. Örneğin; Amazon'da yer alan başarılı işletmeleri satın alan Thrasio, bu işin en bilinen şirketlerinden biri. Ancak Thrasio'nun yetkin olmadığı noktalarda RubiBrands devreye girmek istiyor. Zira şirket, önümüzdeki dönemde Doğu Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına da girmeyi hedefliyor ve bölgedeki e-ticaret dünyasında fark yaratmayı hedefliyor. Bu arada Thrasio'nun geçtiğimiz şubat ayında 750 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. RubiBrands, yurt dışında en dikkat çeken konulardan birinde niş bir alan yaratarak pazara dahil oluyor.

Marka sayısının bir yıl içerisinde 18'e çıkarılması hedefleniyor

RubiBrands Kurucu Ortağı ve CEO’su Yetkin Güneş, dünya genelinde büyük oyuncuların, e-ticaret ve özellikle pazar yerlerinde yüksek satış hacmi ve satıcı puanına sahip markaları satın alıp bir araya getirdiğini ve güçlendirdiğini söylüyor. Dünyada çok hızlı büyüyen bu iş modelini Türkiye’de de RubiBrands olarak biz yapmaya başladıklarının altını çizen Güneş, ilk etapta kategorilerinde lider 4 markayla yatırım için anlaşma sağladıklarını ve birçok markayla da ön görüşme halinde olduklarını açıklıyor. Bir yıl içerisinde satın alacakları marka sayısını 18’e çıkarmayı planladıklarını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.