Microsoft, yapay zekanın etik kısmı ile ilgilenen bir ekibi işten çıkarıyor

Microsoft, etik, sorumlu ve sürdürülebilir sonuçlara yol açan yapay zeka inovasyonuna rehberlik eden bir ekibin görevine, 10 bin kişiyi işten çıkarma planının bir parçası olarak son verdi.
Microsoft, yapay zekanın etik kısmı ile ilgilenen bir ekibi işten çıkarıyor

Microsoft'u son dönemde gündemimize taşıyan iki farklı başlık mevcut; işten çıkarmalar ve yapay zeka. Şirkete dair paylaşılan son haberler, ilginç bir şekilde bu iki başlığı bir araya getiriyor. Zira Microsoft, etik, sorumlu ve sürdürülebilir sonuçlara yol açan yapay zeka inovasyonuna rehberlik eden bir ekibin görevine, 10 bin kişiyi işten çıkarma planının bir parçası olarak son verdi.

Söz konusu ekip, Microsoft'u yapay zeka ilkelerinin ürün tasarımına yakından bağlı olmasını sağlıyordu. Yani yapay zeka geliştirilme süreçlerinde daha etik ve sorumlu davranılmasını odak noktasına alıyordu. Bununla birlikte Microsoft, şirketin yapay zeka girişimlerini yönetmek için kurallar ve ilkeler oluşturmakla görevli Office of Responsible AI (ORA) kısmını ise hala aktif tutuyor. Ancak çalışanlar, Microsoft'un sorumlu yapay zeka ilkelerinin gönderilen ürünlerin tasarımına yansıtılmasını sağlamaktan işten çıkarılan ekibin sorumlu olduğunu söylüyor.

Görevine son verilen ekip son zamanlarda Microsoft'un OpenAI teknolojisinin kendi ürün grubuna entegrasyonunun ortaya çıkardığı riskleri belirlemek için çalışıyordu. 

Microsoft, geçtiğimiz aylarda OpenAI ile 10 milyar dolarlık anlaşma yaptıktan sonra birçok ürününe yapay zeka teknolojilerini hızlı bir şekilde entegre etmeye başlamıştı. Şirket bu kapsamda ilk olarak OpenAI ile güçlendirilen yenilenmiş Bing'i ve Edge tarayıcısını duyurmuştu.

Daha sonra ChatGPT'yi Azure OpenAI hizmetinde kullanıma sunan şirket, geçtiğimiz günlerde kurumsal araçlarına entegre ettiği yapay zeka destekli Copilot'ı duyurmuştu. Bunun yanı sıra Microsoft'un ChatGPT'yi Word, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalara entegre etmeyi planladığı da biliniyor.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.