Microsoft, mart ayının sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracak

İşten çıkarmalar, Microsoft'un global iş gücünün yaklaşık yüzde 5'ine tekabül ediyor. 
Microsoft, mart ayının sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracak

Son yılda teknoloji dünyasında ciddi anlamda işten çıkarmalar yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Hatta bu öyle bir seviyeye ulaştı ki geliştiriciler işten çıkarmaların anbean takip edilebileceği platformlar bile geliştirdiler. Küçük ölçekteki girişimlerden devasa holdinglere ulaşan bu işten çıkarmalara şimdi teknoloji devi Microsoft da eklendi.

İlk olarak Microsoft'un 10 bin kadar çalışanın işten çıkaracağı bilgileri paylaşılmış, ancak şirketten bir açıklama gelmemişti. Dün yapılan paylaşımlara göre Microsoft, mart ayı sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığını doğruladı. Söz konusu işten çıkarmalar, Microsoft'un global iş gücünün yaklaşık yüzde 5'ine tekabül ediyor. 

Microsoft'un mühendislik de dahil olmak üzere farklı pozisyonlarda işten çıkarmalar yapacağı belirtiliyor. Şirketin daha önceki işten çıkarmaları ise danışmanlık ile müşteri ve iş ortağı çözümlerindeki pozisyonlar odağında gerçekleşmişti. İşten çıkarmalar, Microsoft'un yeni bir sınırsız izin politikasını uygulamaya koymasından birkaç gün sonra gerçekleşecek. Kullanılmamış izin hakkı olan Microsoft çalışanları, nisan ayında tek seferlik bir ödeme alacak. 

Kıdem tazminatı açısından Microsoft, ABD merkezli çalışanların piyasanın üzerinde kıdem tazminatı alacağını söyledi, ancak bunun ne anlama geldiği belirtilmedi. İşten çıkarılan çalışanların altı ay boyunca sağlık hizmeti almaya devam edeceği bilgisi de paylaşıldı.

Microsoft CEO'su Satya Nadella, birkaç hafta önce CNBC ile yaptığı röportajda teknoloji endüstrisini bekleyen iki yıllık zorluk konusunda uyarılarda bulunmuştu. İşten çıkarma haberleri de bu uyarıların akabinde geldi. Nadella, Microsoft'un global değişikliklere karşı bağışıklığı olmadığını kabul etmiş ve teknoloji şirketlerinin verimli olması gerektiğinden bahsetmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.