Kidolog, çocuklar için interaktif kitaplar ve oyunlar geliştiren Ludus Eğitim Teknolojileri şirketini satın aldı

Ludus Eğitim Teknolojileri, aynı zamanda sesli ve oyunlu dijital kitap uygulaması Okuma Adası ürününün geliştiricisi olarak biliniyor.
Kidolog, çocuklar için interaktif kitaplar ve oyunlar geliştiren Ludus Eğitim Teknolojileri şirketini satın aldı

Geçtiğimiz aylarda 600 bin dolarlık yatırım turunu tamamlayan Kidolog, Ludus Eğitim Teknolojileri şirketini satın aldığını açıkladı. Satın almanın mali detayları ise paylaşılmadı.

Ludus Eğitim Teknolojileri, aynı zamanda sesli ve oyunlu dijital kitap uygulaması Okuma Adası ürününün geliştiricisi olarak biliniyor. Kidolog, bu satın almayla birlikte bir aile teknolojileri şirketi yolundaki dönüşümünü hızlandırırken, ekran bağımlılığıyla mücadele kapsamında çocukların kaliteli içeriğe erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Çocuklara hem görsel hem de işitsel bir kitap okuma serüveni sunan Okuma Adası, Türkçe- İngilizce seslendirme seçeneği ile de bu durumu destekliyor. Çocukların yaratıcılıklarını ve gelişimlerini destekleyen zengin içerikleri ile çocukların gündelik ekran sürelerinin verimli geçmesini sağlıyor. Okuma Adası, sağlamış olduğu ebeveyn ve öğretmen kontrol paneli ile sesli ve görsel kitapların dışında, MEB müfredatına uygun oyunlaştırmalar ile kitabın verimini kontrol ediyor. Bu sayede ilkokul 1. 2. 3. ve 4. sınıftaki MEB müfredatının derslerde vermek istediği kazanımları dijital kitap ve ürünleriyle çocuklara kazandırıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kidolog CEO’su Eray Uğurelli, ebeveynlerin, çocuklarında en çok yaşadığı problemlerden birinin ekran bağımlılığı ve ekran süresini verimli geçirememeleri olduğunu; bu sebeple Ludus’u, yani Okuma Adası uygulamasını bünyelerine dahil ederek önemli bir soruna daha çözüm üreteceklerini söyledi. Çocuğun yaşına göre ekran süresini sınırlayarak hem ekran süresini kontrol edeceklerini hem de müfredata uygun kitaplar ve oyunlaştırmalar ile o süreyi maksimum verime çevireceklerini dile getirdi.

Kidolog kurucu ortağı Burak Candan, Okuma Adası’yla beraber çocuklar ve ebeveynler için hem derslerine yardımcı olacak hem de kaliteli ekran süresi geçirebilecekleri ürünü piyasaya sunacaklarını belirtti.

Ludus kurucuları Çağatay Çakmak, Şener Çakmak, Alper Bilgiç, Onur Sezen ve Alpay Bilgiç ise bu erken exit sebebiyle çok mutlu olduklarını, Kidolog’la beraber bu ürünlerin dünya markası haline çok daha güçlü ve hızlı geleceğini söylediler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.