Uber'in sürücü uygulaması, CarPlay ile entegre bir şekilde çalışacak

iPhone kullanıcısı olan Uber sürücüleri, Uber sürücü uygulamasını CarPlay ile otomobilin ana ekranı üzerinden kullanabilecek.
Uber'in sürücü uygulaması,  CarPlay ile entegre bir şekilde çalışacak

Araç çağırma konusunda dünyanın en popüler uygulaması konumunda yer alan Uber, sürücülerinin hayatını kolaylaştırmak adına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Uber'in sürücülerine gönderdiği bir e-posta ile ortaya çıkan bilgilere göre şirket, iPhone kullanan sürücüleri için önemli bir entegrasyon gerçekleştirdi.

Apple'ın otomobiller için geliştirdiği bir platform olan CarPlay'i geçtiğimiz yıllarda pek çok kez sizlere aktarmıştık. Temelinde aracın ana ekranı üzerinden çalışan bir eğlence ve bilgi platformu olarak hizmet sunan CarPlay, pek çok farklı özellik de sunuyor.

Uber'in e-posta üzerinden sürücülerine aktardığı bilgilere göre Uber'in sürücüler için geliştirdiği uygulama, CarPlay ile entegre bir şekilde çalışacak. Kısacası iPhone kullanıcısı olan Uber sürücüleri, Uber sürücü uygulamasını CarPlay ile otomobilin ana ekranı üzerinden kullanabilecekler. 

Hatırlatmak gerekirse sürücü uygulaması bugüne kadar sadece akıllı telefonlar üzerinden kullanılabiliyordu. CarPlay entegrasyonu ile birlikte uygulama, daha büyük ekran üzerinden kullanılabilecek. Sürücüler ekran üzerinden navigasyon ve kullanıcı bilgileri gibi detaylara ulaşabilecek.

Sürücülerin bu özelliği kullanabilmesi için iPhone ve CarPlay destekli bir otomobile sahip olmaları gerektiğini de aktaralım. Söz konusu entegrasyon ilk etapta sadece ABD'deki Uber sürücüleri için kullanıma sunulacak. Şubat ayının sonu itibarıyla tüm sürücüler için kullanıma sunulacak olan entegrasyonun ilerleyen günlerde diğer ülkeler için de kullanıma sunulabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Türkiye’de indirilme sayısı 5,2 milyona ulaşan Uber'in erişim engeli öncesine göre yüzde 120 oranında büyüdüğünü de geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Ana çalışma modeli ile olmasa da taksiler ile birlikte ülkemizde hizmet veren Uber, İstanbul için kurye hizmetini de geçtiğimiz ay kullanıma sunmuştu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.