Türkiye’de indirilme sayısı 5,2 milyona ulaşan Uber, erişim engeli öncesine göre yüzde 120 büyüdü

Türkiye'de toplamda 5.2 milyon kez indirilen ve erişim engeli öncesine göre yüzde 120'lik bir büyüme yakalayan Uber, sık yolculuk yapan taksi şoförlerine özel kampanyasını devreye aldı.
Türkiye’de indirilme sayısı 5,2 milyona ulaşan Uber, erişim engeli öncesine göre yüzde 120 büyüdü

İstinaf mahkemesinin erişim engelini kaldırdığı Uber'in sarı taksiler ile çalışmaya devam edeceğini 2020 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık ve Uber Türkiye'nin 2021 yılına ait verilerini geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık. Uber'in Türkiye'de toplam indirilme sayısı bu süreçte 5.2 milyona ulaştı. 

Erişim engeli öncesine göre yüzde 120'lik bir büyüme

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı'nın paylaştığı bilgilere göre 2021 yılında yaklaşık 25 bin taksi şoförü daha fazla kazanç elde etmek için Uber Taksi'yi kullandı ve kullanıcılar ise uygulamayı 9,2 milyon kez araç çağırmak için açtılar. 2019 yılına, yani erişim engeli öncesine göre yüzde 120'lik bir büyümeye kaydedildi. 

Taksi şoförlerine haftada 200 TL’lik akaryakıt desteği 

Bugün 71 ülkede, günde 17 milyon yolculuk yapılmasına imkan sağlayan Uber, Türkiye'de aynı zamanda Shell ile bir iş birliği de yaptı. Uber Türkiye’de uygulamayı kullanan taksi şoförlerine özel akaryakıt desteğinde bulunma kararı aldı. Shell ile gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde Uber ile sık yolculuk yapan taksi şoförlerine haftada 200 TL’lik akaryakıt desteği sağlanacak. Neyran Bahardırlı, Uber olarak platformu kullanan sürücüler ve yolcular için yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. 

Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan kampanyada desteğe hak kazanan taksi sürücüleri Uber Sürücü Destek Merkezi’ne giderek alacakları hediye kartlarını Shell istasyonlarında kullanabilecekler.

Geçtiğimiz yılın verilerine baktığımızda, 2021 yılında Uber Taksi uygulamasıyla yapılan en uzun taksi seyahati yaklaşık 530 kilometre sürdüğünü; bir kullanıcının yıl boyunca uygulama ile 500'den fazla yolculuk gerçekleştirdiğini ve bir taksi şoförünün 2021 yılı boyunca uygulama üzerinden 3 binden fazla yolculuk yaptığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.