Uber Türkiye, 2021 yılına dair verilerini paylaştı

Uber tarafından aktarılan bilgilere göre 2021 yılı boyunca Türkiye’deki kullanıcılar uygulamayı 9,2 milyon kez araç çağırmak için açtılar.
Uber Türkiye, 2021 yılına dair verilerini paylaştı

İstinaf mahkemesinin erişim engelini kaldırdığı Uber'in sarı taksiler ile çalışmaya devam edeceğini 2020 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Ülkemizde bir taksi çağırma servisi olarak hizmet veren Uber, 2021 yılı ile ilgili verilerini paylaştı.

Uber tarafından aktarılan bilgilere göre 2021 yılı boyunca Türkiye’deki kullanıcılar uygulamayı 9,2 milyon kez araç çağırmak için açtılar. İndirilmelere baktığımızda ise Uber uygulamasının Türkiye'de toplamda 5,2 milyon indirilme sayısına ulaştığını görüyoruz.

Paylaşılan verilere göre 2021 yılında kullanıcıların Uber Taksi ile en fazla yolculuk yaptıkları gün ise 18 Aralık 2021 Pazar günü oldu. Yolculuk verilerine göre uygulama üzerinden taksi yolculuğu yapan yerli ve yabancı kullanıcıların arasında bir denge olduğu belirtiliyor.

Yabancı kullanıcılara baktığımızda ise Uber Taksi hizmetini en çok ABD'den gelenlerin kullandığını görüyoruz. ABD'den gelen kullanıcıları ise sırasıyla Katar, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ukrayna'dan gelen kullanıcılar takip ediyor.

Uber’in verilerine göre ise İstanbullular, Uber Taksi ile en çok İstanbul Havalimanı, Taksim, Mall of İstanbul, Sabiha Gökçen Havalimanı, İstinye Park, Cevahir AVM, Nişantaşı, Hilton Bomonti ve Vadistanbul AVM’ye ulaşım sağladı. Uber tarafından paylaşılan bilgilere göre 2021 yılında Uber Taksi uygulamasıyla yapılan en uzun taksi seyahati yaklaşık 530 kilometre sürdü.

Bir kullanıcının yıl boyunca uygulama ile 500'den fazla yolculuk gerçekleştirdiğini ve bir taksi şoförünün 2021 yılı boyunca uygulama üzerinden 3 binden fazla yolculuk yaparak bu alanda en yüksek rakama ulaştığını da ekleyelim. Bir taksi şoförüne uygulama üzerinden 2021 yılında verilen en yüksek bahşiş ise 100 TL oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.