Teknoloji dünyasında son dönemin en popüler konularından biri hiç şüphesiz Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak istemesi ve sonrasında gerçekleşen olaylardı. Bu kapsamda neler olduğunu bir kere daha hatırlayalım.
Nisan ayında 43 milyar dolardan masaya oturan Elon Musk'ın, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldığını sizlere aktarmıştık. Bu anlaşmaya varma haberinden kısa bir süre sonra ise Elon Musk, Twitter anlaşmasının spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Haziran başında ise Elon Musk, Twitter'ı anlaşmadan vazgeçmekle tehdit etmeye başladı. Bunun nedeni yine platformdaki sahte kullanıcılardı. Twitter, sahte hesaplar konusunda Elon Musk'a tüm verileri iletti.
Ancak sahte hesaplara dair yaşanan tüm bu meşakkatli sürece ve spekülasyonlara rağmen, Elon Musk Twitter'ı satın almaktan vazgeçti ve Twitter da Musk'a dava açtı.
Tüm bu yaşananlara rağmen, Twitter'ın çoğu hissedarı Musk'ın şu anda kurtulmaya çalıştığı 44 milyar dolarlık anlaşmayı kabul etmek için onay verdi. Hissedar oylaması, eski Twitter güvenlik lideri Peiter Zatko'nun şirkette bir yönetici olarak tanık olduğu güvenlik ve gizlilik ihlallerini belgeleyen ifşası hakkında Kongre'de ifade vermesiyle aynı gün gerçekleşti. Twitter, hissedarlarından Musk'ın haziran ayındaki teklifini onaylamalarını istedi ve bu anlaşmanın gerçekleşmesinin önünü açacak bir adım olarak belirtildi.
Twitter, ekim ayında görülecek davanın şirkete zararını en aza indirmek için hızlandırılmış dava başvurusunda bulunmuş, hakim de talebi haklı görerek davayı 5 günle sınırlandırmıştı. Yatırım ve hukuk uzmanları, hissedarların onayı ile birlikte mahkeme tarihi yaklaştıkça taraflar arasında bir uzlaşma olabileceğini belirtti.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap