Apple çalışanları Eylül başından itibaren, haftada 3 gün olmak üzere ofise dönüyor

Şirket, çalışanların Salı, Perşembe ve ekipler tarafından belirlenecek bir üçüncü gün ofisten çalışmalarını talep ediyor. Ancak bu kararla ilgili Apple tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. 
Apple çalışanları Eylül başından itibaren, haftada 3 gün olmak üzere ofise dönüyor

Bloomberg'ten Mark Gurman, Apple çalışanların 5 Eylül itibarıyla ofise döneceğini Twitter hesabından duyurdu. Apple çalışanların Salı, Perşembe ve ekipler tarafından belirlenecek bir üçüncü gün ofisten çalışmalarını talep ediyor. Ancak bu kararla ilgili Apple tarafından resmi bir açıklama gelmedi. 

Covid-19 pandemisi nedeniyle şirketlerin çoğu ofislerini kapatarak evden çalışma modeline geçmişti. Aradan geçen üç yılın ardından şirketler, çalışanlarını yavaş yavaş geri çağırmaya başladı. Apple'ın ofise dönüş planı tam bir muammaya döndü. Şirket, 2020'den bu yana uzaktan çalışıyor. Haziran 2021'den bu yana ofise dönüş planlarını açıklayan Apple, bir türlü planladığı gibi bir çalışma düzeni oturtamadı.

Apple, geçen yılın sonunda çalışanlarının şubat ayında ofislere döneceğini söylemişti. Ancak şirket bu dönüşü erteleyerek çalışanlarına, giderleri için 1000 dolar ek ücret vermişti. Bu yılında başında ise ofise dönüş için şartlarını açıklamıştı. Apple, mağaza ve şirket çalışanlarından üçüncü doz aşıyı yaptırdığına dair kanıt isteyeceğini duyurmuştu. 

Apple, geçen Nisan ayında  ise çalışanların çoğunluğunun pazartesi, salı ve perşembe günleri ofise geleceği karma bir sistem uygulamaya karar vermişti. Ancak şirketin bu kararı çalışanlar arasında bazı fikir ayrılıklarına yol açıyor, hatta kimi çalışanın işten çıkmayı tercih etmesine neden oldu. Geçen Mayıs ayında Apple'ın makine öğrenimi direktörü Ian Goodfellow'un işe dönüş politikası nedeniyle şirketten ayrıldığını bildirdi

Geçen Nisan ayında ise Google geçen aydan itibaren bazı ekiplerin yüz yüze çalışmaya dönmesini zorunlu hale getirdi, ancak birçok çalışan hala kalıcı olarak evden çalışabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.