Apple çalışanları, hibrit planla ofislere dönmeye başladı

Çalışanların bir süre en az bir gün ofisten çalışması isteniyor. 2 Mayıs'tan sonra ise çalışanların haftada iki gün ofisten çalışması zorunlu olacak. 23 Mayıs'tan itibaren ise çalışanların haftada üç gün ofiste olması gerekecek.
Apple çalışanları, hibrit planla ofislere dönmeye başladı

Pandemi ile birlikte hayatlarımızdaki en önemli değişimlerden biri iş yapış şekilleri oldu. Birçok şirket bu dönemde uzaktan çalıştı, pandeminin etkilerinin azalmasıyla ofislere geri dönüşler başlasa da şirketler farklı çalışma yöntemleri benimsemeye başladı. Kimi şirket hibrit çalışmaya izin verdi, kimi şirket fiziksel ofislerini tamamen kapatıp sadece uzaktan çalışmaya odaklandı. Apple da bu dönemde adını en çok duyduğumuz şirketlerden biri oldu.

Apple, geçtiğimiz yılın sonunda çalışanlarının şubat ayında ofislere döneceğini söylemişti. Ancak şirket bu dönüşü erteleyerek çalışanlarına, giderleri için 1000 dolar ek ücret vermişti. Teknoloji devi, bu yılında başında ise ofise dönüş için şartlarını açıklamıştı. Apple, mağaza ve şirket çalışanlarından üçüncü doz aşıyı yaptırdığına dair kanıt isteyeceğini duyurmuştu. Tüm bunlara rağmen şirketin ofislere ne zaman döneceği belli değildi. 

Ancak yeni yapılan açıklamalara göre dün itibarıyla Apple'ın çalışanları ofislere dönmeye başladı. Çalışanlar bu süreçte tamamen ofiste olmayacaklar ve hibrit düzende çalışmaya devam edecekler.

Çalışanların bir süre en az bir gün ofisten çalışması isteniyor. 2 Mayıs'tan sonra ise çalışanların haftada iki gün ofisten çalışması zorunlu olacak. Bunların ardından 23 Mayıs'tan itibaren çalışanların haftada üç gün ofiste olması gerekecek. Apple, bu hibrit çalışma planının ne kadar süreyle uygulanacağını açıklamadı, ancak Tim Cook bunu bir pilot uygulama olduğunu söyledi. Yani çalışanların ilerleyen dönemde ofislere tamamen dönme durumları da olası.

Apple'ın şirket politikası, 11 Nisan'dan itibaren yüz yüze çalışmayı gerektiriyor olsa da Apple'ın, özellikle ofisten çalışmayı gerektiren birçok bölümü bir yıldan fazla bir süredir ofislere geri dönmüştü. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.