Apple, her çalışana 1000 dolar ikramiye vererek ofislerinin yeniden açılışını erteledi

Apple çalışanlarının ofise dönmesi gereken tarih süresiz olarak ertelendi. Apple'ın tüm çalışanlarına evden çalışma ihtiyaçları için kullanılabilecek 1000 dolar vereceği iddia edildi.
Apple, her çalışana 1000 dolar ikramiye vererek ofislerinin yeniden açılışını erteledi

En çok iş yapış şekillerimize etki eden pandemi, geçici sandığımız uzaktan çalışmaların kalıcı hale dönüştürdü. Bu kapsamda birçok teknoloji devi de uzaktan çalışmaları ya tamamen kalıcı hale getirdi ya da hibrit modelde çalışmada karar kaldı. Apple da daima gündemimizde kalmayı başaran bu şirketlerden biri. 

Ofislere dönüş süresiz olarak ertelendi

Aslında Apple'ın 1 Şubat'ta hibrit modelde ofislere dönmeye karar verdiği haberini sizlerle paylaşmıştık. Fakat Apple, bu geri dönüşü bir kere daha erteledi. Bloomberg'den Mark Gurman ve NBC News'den Zoë Schiffer'e göre Apple çalışanlarının ofise dönmesi gereken tarih süresiz olarak ertelendi. Şirketin CEO'su Tim Cook, çalışanlara bir e-posta gönderdi ve işe dönüş tarihinin henüz belirlenmediğini söyledi. Mark Gurman, Apple'ın tüm çalışanlarına evden çalışma ihtiyaçları için kullanılabilecek 1000 dolar vereceğini de iddia etti ve Tim Cook'un e-postada bunu belirttiğini de söyledi.

Apple'ın ofise geri dönüşünün bir kere daha ertelenmesi olarak artan Covid-19 vakaları ve Omicron varyantının yayılım hızı gösterildi. Apple ayrıca artan vakalar nedeniyle bu hafta üç perakende mağazasını kapattı. Salı günü de mağazalarında müşterilerin maske takmasını zorunlu hale getirdi.

Daha önce neler olmuştu?

Apple'da bu süreçte neler olmuştu, şirket neden işe dönüş konusunda bu denli gündemimizdeydi onları da hatırlatmakta fayda var. 

Apple, çalışanlarının eylülden sonra hibrit modelde çalışmaya dönmelerini istemiş; fakat Apple çalışanları isyan etmiş ve hibrit çalışma konusunda Tim Cook'a itiraz etmişti. Çalışanlar, ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme aldı. Apple ise bunu umursamadı ve hibrit çalışma modelinde ısrarcı olmaya devam etmişti.

Bunların ardından bazı çalışanların istifa ettiği, bazılarının da etmeyi düşündüğü bilgileri paylaşılmıştı. Üstelik son paylaşılanlara göre üst düzey yöneticilerden bazıları da şirketten ayrılmıştı. Şirketin uzaktan çalışma konusundaki tavrına karşı neredeyse 6 bin üyesi bulunan bir Slack kanalı oluşturulmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.