Apple'ın ofise giriş öncesi şartı: Üçüncü doz aşı veya PCR testi

Apple, mağaza ve şirket çalışanlarından üçüncü doz aşıyı yaptırdığına dair kanıt isteyeceğini duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre bir çalışanın aşı sırası geldiğinde aşı olmak için dört haftası olacak.
Apple'ın ofise giriş öncesi şartı: Üçüncü doz aşı veya PCR testi

Geçtiğimiz hafta Meta'nın ofislere dönebilmek için çalışanlarının üç doz aşı yaptırmasını şart koştuğu haberini sizlerle paylaşmıştık. Buna göre Meta, çalışanlarının "güçlendirici doz", yani üçüncü doz aşıyı da yaptırmalarını zorunlu kılıyor ve üçüncü doz aşının yapıldığına dair kanıt istiyordu. Benzer bir hamle şimdi de Apple'dan geldi. 

The Verge'ün ortaya çıkardığı bilgilere göre Apple, mağaza ve şirket çalışanlarından üçüncü doz aşıyı yaptırdığına dair kanıt isteyeceğini duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre bir çalışanın aşı sırası geldiğinde aşı olmak için dört haftası olacak. Aşı olmayan çalışanların, 15 Şubat'tan itibaren bir perakende mağazasına, ortak mağazaya veya Apple ofisine girmek için sık sık testlere girmeleri gerekecek.

Apple, aşılanmamış çalışanların veya henüz aşı kanıtı sunmamış olanların 24 Ocak'tan itibaren iş yerine girmeden önce negatif Covid-19 testi ibraz etmesi gerekecek. Ancak test zorunluluğunun, sadece mağazalar için mi yoksa hem kurumsal hem de mağaza çalışanları için mi olduğu henüz belli değil.

Apple geçtiğimiz yıl, aşısız kurumsal çalışanların ofise girmeden önce günlük testler yapmasını istemiş ve aşısız perakende çalışanlarına da haftada iki kez testi zorunlu kılmıştı. Şirket ayrıca aşılı çalışanlarının haftada bir kez test yaptırmalarını istemiş, ilerleyen dönemde bu testlerin sıklığı azalmıştı.

Tüm bunların yanı sıra Apple'ın ofislere resmi olarak ne zaman döneceği de merak konusu olmaya devam ediyor. Zira son olarak sizlerle aralık ayında paylaştığımız habere göre Apple, çalışanlarının ofise dönmesi gereken tarih, süresiz olarak ertelemişti. Apple'ın tüm çalışanlarına evden çalışma ihtiyaçları için kullanılabilecek 1000 dolar vereceği iddia edilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.