Hollywood yönetmenleri Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü ile deneyimler oluşturacak

Apple, Jon Favreau'dan Prehistoric Planet için bir karma gerçeklik deneyimi oluşturmasını talep etti. Karma gerçeklik gözlüğünün 2023'te tüketicilerin ilgisine sunulması bekleniyor. 
Hollywood yönetmenleri Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü ile deneyimler oluşturacak

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün, Mayıs ayında yönetim kurulu tarafından test edildiğini sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse; Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü, herhangi bir bilgisayar veya istasyona bağlı olmadan tek başına çalışabilecek şekilde kullanıcılara sunulacak. Karma gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi ise realityOS olacak. realityOS, Mayıs ayının son günlerinde marka tescil başvurusunda görüldü.

Apple şimdi de karma gerçeklik gözlüğüyle içerik üretmesi için Hollywood yönetmenleriyle çalışmaya başladı. Hatırlarsanız, Iron Man filmlerinin, Mandalorian ve The Book of Boba Fett dizileri serilerinin yönetmenliğini yapan Jon Favreau, aynı zamanda Apple TV Plus’ın dinozorların yaşadığı dönemi konu alan Prehistoric Planet belgeselinin de yönetmenliğini üstlenmişti. Apple, Jon Favreau'dan Prehistoric Planet için bir karma gerçeklik deneyimi oluşturmasını talep etti. 

Bu yeni deneyim, izleyiciler açısından kulağa hoş gelse de; kısa sürede izleyiciyle buluşacak gibi görünmüyor. Zira karma gerçeklik gözlüğünün pil ömrü ve performans problemleri henüz çözüme kavuşturulmuş değil. Yazının başında belirttiğimiz üzere  karma gerçeklik gözlüğünün, herhangi bir bilgisayar veya istasyona bağlı olmadan tek başına çalışması, pil ömrü ve performans problemlerini beraberinde getiriyor.

Ayrıca insanların birbirleriyle etkileşime girmesi konusunda da problemler yaşandığı ve bazı çalışanların bu problemler nedeniyle şirketten ayrıldığı iddia ediliyor. Bu bağlamda gözlüğün, tüketicilerin ilgisine 2023'te sunulması bekleniyor. 

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün son aylarda sıkça gündeme gelmesi, pek çok kişide bu akşam gerçekleşecek Apple'ın geliştirici konferansı WWDC 2022'de ürünün tanıtılacağı izlenimini bıraktı. Ancak ekibin ajandasında şu an için karma gerçeklik gözlüğünü tanıtmak yer almıyor. Etkinliği takip etmeden önce WWDC 2022'de tanıtılması beklenen yeniliklere göz atmakta fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.