Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi realityOS, marka tescil başvurusunda görüldü

Bugün ortaya çıkan yeni bilgilere göre realityOS ismi ilk kez resmi olarak karşımızda. Verge'den Parker Ortolani'nin ulaştığı bilgilere göre realityOS ismi ilk kez marka tescil başvurusunda görüldü.
Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi realityOS, marka tescil başvurusunda görüldü

Hakkında her geçen gün yeni bir sızıntı çıkan Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün şirketin yönetim kurulu tarafından test edildiğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse GitHub içinde ve AppStore yükleme kayıtlarında ortaya çıkan bilgilere göre Apple tarafından geliştirilen karma gerçek gözlüğünün kullanacağı işletim sisteminin ismi realityOS olacak.

Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre ise realityOS ismi ilk kez resmi olarak göründü. Verge'den Parker Ortolani'nin ulaştığı bilgilere göre realityOS ismi ilk kez marka tescil başvurusunda görüldü. Gerçekleştirilen marka tescil başvurusunun Apple tarafından değil Realityo Systems LLC isimli bir şirket tarafından gerçekleştirildiğini de ekleyelim.

Marka tescil ve patent başvurularının paravan şirketler üzerinden gerçekleştirilmesinin büyük şirketler tarafından sıkça uygulanan bir yöntem olduğunu da ekleyelim. Bu yöntem geçmişte Apple tarafından da birkaç kez kullanılmıştı. Realityo Systems LLC şirketinin elinde şu an "realityOS" ismi için iki farklı marka tescili bulunuyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre realityOS için yapılan marka tescili başvurusu 2021 yılının Aralık ayında gerçekleştirildi. Başvuru içinde realityOS isminin giyilebilir bilgisayar donanımı alanında kullanılabileceğini de özellikle belirtilmiş durumda.

Apple WWDC 2022'nin 6 - 10 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleşeceğini geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. 6 Haziran karma gerçeklik gözlüğünün tanıtılması için erken bir tarih gibi görünse de Apple, bir sürpriz yaparak herkesi şaşırtabilir. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.