Robot teknolojisine odaklanan FarmWise, 45 milyon dolar yatırım aldı

Sebastien Boyer, Thomas Palomares tarafından faaliyete geçen şirket, ot ayıklama robotu üretiyor. Robotlar, yabancı ot kontrolü yapmak ve en uygun hasat gününü belirlemek için çalışıyor.
Robot teknolojisine odaklanan FarmWise, 45 milyon dolar yatırım aldı

Agtech (tarım teknolojileri) alanında çalışan robotik firması FarmWise 45 milyon dolar yatırım aldı. 45 milyon dolarlık yatırım, Fall Line Capital ve Middleland Capital tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna GV, Taylor Farms, Calibrate Ventures, Playground Global, SVG Ventures ve Wilbur Ellis katıldı.

Ayrıca Fall Line Capital kurucu ortağı ve genel müdürü Clay Mitchell şirketin yönetim kurulunda yer alacağı kaydedildi. 2016 yılında kurulan Farmwise'ın toplam yatırım miktarı ise 65,2 milyon dolara çıktı. Yeni gelen yatırımın şirketin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı.

Sebastien Boyer, Thomas Palomares tarafından faaliyete geçen şirket, ot ayıklama robotu üretiyor. İklim nedeniyle California ve Arizona'da yoğun olarak kullanılan robotlar, yabancı ot kontrolü yapmak ve en uygun hasat gününü belirlemek için çalışıyor. Böylece çiftliklerde maliyetler düşüyor. Robotlar, tarlada çalışan çiftçilerin ot ayıklama yükünü hafifletmek ve sürdürülebilir çözüm sağlamak için tasarlandı.  

Bilindiği üzere dünya üzerinde her 8 kişiden biri açlıktan ölüyor. Artan dünya nüfusu mevcut gıda ihtiyacını gün geçtikçe daha da görünür hale getiriyor. Gıda güvenliğini küresel ısınma, aşırı nüfus artışı, plansız ve hızlı kentleşme tehdit ediyor. 2050'de 2 milyar kişinin bu durumla mücadele edeceği söyleniyor. Bu noktada tarım sektöründe Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmesi oldukça önemli. Bu alanda çalışan girişimler yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Geçen Mart ayında Jakarta merkezli agtech girişimi AgriAku, 6 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, Go-Ventures tarafından yönetildi. Diğer katılımcılar arasında MDI Arise, MDI Centauri, Mercy Corps Social Venture Fund yer alıyor. Irvan Kolonas ve Danny Handoko tarafından kurulan şirket, yeni gelen yatırımı iş süreçlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Bir pazar yeri olarak tanımlanan girişim, perakendecilerin üreticilerden tohum, gübre ve tarım ilacı dahil olmak üzere malzemeleri satın almalarını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.