Agritech girişimi AgriAku, 6 milyon dolar yatırım aldı

Bir pazar yeri olarak tanımlanan girişim, perakendecilerin üreticilerden tohum, gübre ve tarım ilacı dahil olmak üzere malzemeleri satın almalarını sağlıyor.
Agritech girişimi AgriAku, 6 milyon dolar yatırım aldı

Artan dünya nüfusu mevcut gıda ihtiyacını gün geçtikçe daha da görünür hale getiriyor. Gıda güvenliğini küresel ısınma, aşırı nüfus artışı, plansız ve hızlı kentleşme tehdit ediyor. Bu noktada gıda sektöründe üretilen teknolojiler gıdanın sürdürülebilirliği konusunda imdada koşuyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; Jakarta merkezli agtech girişimi AgriAku, 6 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Go-Ventures tarafından yönetildi. Diğer katılımcılar arasında MDI Arise, MDI Centauri, Mercy Corps Social Venture Fund yer alıyor. Yeni gelen yatırım iş süreçlerini geliştirmek için kullanacak. 

AgriAku, Mayıs 2021'de iki girişimci Irvan Kolonas ve Danny Handoko tarafından kuruldu. Bir pazar yeri olarak tanımlanan girişim, perakendecilerin üreticilerden tohum, gübre ve tarım ilacı dahil olmak üzere malzemeleri satın almalarını sağlıyor. Perakendeciler aldıkları ürünleri, platform üzerinden doğrudan çiftçilere satıyor. AgriAku'nun amacı, perakendecilere ve çiftçilere daha geniş bir ürün yelpazesi sunmak ve şeffaf fiyatlandırmaya erişim sağlamak.

Birbiri ardına bu alanda yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Şubat ayında çiftlik yönetim yazılımı üretmeye odaklanan Estonya merkezli eAgronom 7,4 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. eAgronom, Avrupa genelinde bir milyon hektardan fazla ekilebilir araziyi sahip 1500 çiftlikle çalıştığını belirtmiştik. Şirketin nihai hedefi daha temiz gıda üretimine katkı sağlamak idi.

Geçen Aralık ayında agtech sektöründe faaliyet gösteren Stenon'un A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Yatırım turuna şirketin mevcut yatırımcılarının yanı sıra Founders Fund, The Production Board, Cherry Ventures ve Atlantic Labs katılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.