Çiftlik yönetim yazılımı üretmeye odaklanan Estonya merkezli eAgronom 7,4 milyon dolar yatırım aldı

eAgronom, Avrupa genelinde bir milyon hektardan fazla ekilebilir araziyi sahip 1500 çiftlikle çalışıyor. Şirketin nihai hedefi daha temiz gıda üretimine katkı sağlamak. 
Çiftlik yönetim yazılımı üretmeye odaklanan Estonya merkezli eAgronom 7,4 milyon dolar yatırım aldı

Tarımda dijitalleşme çiftçilerin çalışmalarını destekleme de önemli rol oynuyor.  Dünya genelinde çiftlik sayısı 2020 itibarıyla 570 milyonu geçti. Bu noktada tarımsal verileri, operasyon bilgilerini ve maliyetleri tek bir platformdan takip etmek önem kazanıyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre çiftlik yönetim yazılımı üretmeye odaklanan Estonya merkezli eAgronom 7,4 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, ZGI Capital liderliğinde gerçekleştirildi. Trind VC, Iron Wolf Capital ve United Angels VC de katıldı. eAgronom, yeni yatırımla çiftçiliğe dayalı bir karbon kredisi platformu oluşturmayı hedeflediğini söylüyor. 

Çiftçilerin CO2 tutulmasını finanse etmesine yardımcı olmak için Solid World adlı Web3 tabanlı (İnternet'in merkezi olmayan ve genel blok zincirlerine dayalı sürümü) DAO başlatacak. DAO, merkezi olmayan ve otonom şekilde işleyecek şekilde tasarlanmış organizasyon olarak tanımlanıyor. Bu hamlelerin nedenini eAgronom'un kurucu ortağı ve CEO'su Robin Saluok şöyle açıklıyor: "İklim değişikliğiyle mücadele etmek için bütün organizasyonların şeffaf olması gerektiğine inanıyorum."

2016 yılının Ağustos ayında kurulan şirket, bulut tabanlı çiftlik yönetimi platformu olarak tanımlanıyor. Şirket, ilaçlama, hava durumu kayıtları, mahsul ve finansal planlama, bütçeleme, görev yönetimi ve envanter yönetimi gibi hizmetler veriyor. Avrupa genelinde bir milyon hektardan fazla ekilebilir araziyi sahip 1500 çiftlikle çalışıyor. Şirketin nihai hedefi daha temiz gıda üretimine katkı sağlamak. 

Son aylarda bu alana pek çok yatırım yapıldı. Agrivi 7,3; Granular 24,9 ve Farmlogs 37 milyon dolar yatırım aldı. Geçen Aralık ayında agtech sektöründe faaliyet gösteren Stenon'un A serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk. Yatırım turuna şirketin mevcut yatırımcılarının yanı sıra Founders Fund, The Production Board, Cherry Ventures ve Atlantic Labs katılmıştı.

Hatırlatmak gerekirse Kasım ayında globalde öne çıkan agritech girişimlerin neler olduğunu yazmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.